Neįprastas indiškas apelsinų šerbetas pagal V. Radzevičių

Pasaulio skonių ieškotojui, keliautojui, žurnalistui Vytarui Radzevičiui (56 m.) maistas gali būti trijų kategorijų: geras, blogas ir indiškas, kuris jam labai patinka.

Pasaulio skonių ieškotojui, keliautojui, žurnalistui Vytarui Radzevičiui (56 m.) maistas gali būti trijų kategorijų: geras, blogas ir indiškas, kuris jam labai patinka.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pasaulio skonių ieškotojui, keliautojui, žurnalistui Vytarui Radzevičiui (56 m.) maistas gali būti trijų kategorijų: geras, blogas ir indiškas, kuris jam labai patinka.<br>Lrytas.lt koliažas.
Apelsinų šerbetas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apelsinų šerbetas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apelsinų šerbeto gaminimo procesas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apelsinų šerbeto gaminimo procesas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytaras Radzevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Vytaras Radzevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 5:49 PM

Keliautojas prisipažino, kad jam Indija – meilė iš pirmo žvilgsnio. Kartais ilgesys šiai šaliai ima spausti širdį, todėl rengdamas Merkinės fabriko Kepsnių ceche degustacijas vieną vakarą skyrė didingai Indijai.

„Manau, indiškam maistui tinka ir toks palyginimas – filmai būna geri, blogi ir indiški. Taip ir dėl indiško maisto: gali juo žavėtis, nemėgti, bet tai reiškinys, apie kurį būtina kalbėti“, – įsitikinęs V.Radzevičius.

Rekomenduojame išmėginti apelsinų šerbetą pagal Vytarą Radzevičių!

Apelsinų šerbetas

Reikės:

  • 6 apelsinų;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 3/4 stiklinės cukraus;
  • 200 ml vandens;
  • 6 mėtų lapelių.

Gaminimas:

Suberkite cukrų į storadugnę keptuvę ar puodą. Supilkite pusę citrinos sulčių ir 100 ml vandens. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Virkite tol, kol sirupas taps skaidrus, nukelkite puodą nuo viryklės.

Nupjaukite apelsinų viršūnėles taip, kad vėliau jomis kaip dangteliais būtų galima uždengti apelsinus, o į ertmę tilptų šaukštas ar šaukštelis.

Išspauskite apelsinų sultis, išgrandykite minkštimą. Sultis ir minkštimą supilkite į sirupą. Įpilkite likusį vandenį ir citrinos sultis – sulčių galima pilti daugiau ar mažiau, pagal skonį. Taip pat galima įtarkuoti apelsinų žievelių, tai sustiprins skonį. Masę išpilstykite į šaldymo maišelius ir užšaldykite šaldiklyje.

Apelsinų žieves su „dangteliais“ taip pat užšaldykite.

Kai sirupo masė užšals, susmulkinkite ją (sutrinkite arba sumalkite smulkintuvu) ir sudėkite į tuščiavidurius apelsinus. Ant viršaus uždėkite po mėtos lapelį, uždenkite nupjauta apelsino dalimi ir patiekite. Arba laikykite šaldiklyje ir patiekite, kada reikės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.