Keptos lašišos ir ryžių makaronų dubenėlis nustebins ir skoniu, ir vaizdu

Jei šį vakarą namiškius norėtumėte nustebinti ne tik skoniais, bet ir vaizdu ant vakarienės stalo, paruoškite keptos lašišos ir ryžių makaronų patiekalą, vadinamąjį Budos dubenėlį su jūržolėmis ir mėlynaisiais kopūstais. O svarbiausia – po tokios vakarienės būsite sotūs, bet nesijausite apsunkę. Paruošti užteks pusvalandžio.

 Keptos lašišos ir ryžių makaronų Buddha Bowl su jūržolėmis ir mėlynaisiais kopūstais.<br> Vakarienės prenumerata nuotr.
 Keptos lašišos ir ryžių makaronų Buddha Bowl su jūržolėmis ir mėlynaisiais kopūstais.<br> Vakarienės prenumerata nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vakarienės prenumerata

Mar 13, 2024, 5:59 PM, atnaujinta Mar 13, 2024, 6:00 PM

Keptos lašišos ir ryžių makaronų dubenėlis su jūržolėmis ir mėlynaisiais kopūstais

2 asmenims.

Gaminimo laikas 30 min.

Reikės:

  • 2 vnt. lašišos kepsnių;
  • 100 g ryžių makaronų;
  • 100 g jūržolių „Wakame“;
  • 200 g agurkų;
  • 200 g mėlynųjų kopūstų;
  • 15 g sezamo sėklų;
  • 50 g terijakio padažo;
  • 30 g aitriųjų paprikų padažo;
  • 1 žalioji citrina;
  • ryšulėlis petražolių;
  • taip pat: kepimo aliejus, druska.

Kaip gaminti:

Puode užverdame vandenį makaronams.

Ruošiame makaronus. Į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu sudedame makaronus ir nukaičiame. Palaikome keletą minučių kol makaronai suminkštės, tada gerai nuvarviname ir sudedame šiltai atgal į puodą. Kad makaronai nesuliptų galite pašlakstyti juos šaukštu aliejaus.

Ruošiame lašišą. Iš citrinos išspaudžiame sultis. Lašišą nusausiname, nupjauname odą. Lašišą pašlakstome puse citrinos sulčių ir aptepame aitriųjų paprikų padažu. Į įkaitintą keptuvę su 1 v. š. kepimo aliejaus sudedame lašišą ir kepame iš abiejų pusių po 4 min., kol žuvis bus visiškai iškepusi.

Ruošiame daržoves. Agurkus supjaustome 1 cm dydžio kubeliais. Kopūstą supjaustome plonais ir ilgais šiaudeliais.

Kepiname sezamus. Į įkaitintą sausą keptuvę suberiame sezamo sėklas ir šiek tiek pamaišant paskrudiname keletą minučių iki aukso spalvos.

Gaminame padažą. Į dubenėlį supilame terijakio padažą, 1 v. š. aliejaus, supilame likusias citrinos sultis, sudedame trečdalį kepintų sezamų ir lengvai išmaišome.

Patiekiame. Į platų dubenėlį krūvelėmis sudėliojame ryžių makaronus, agurkus, kopūstus ir jūržoles. Ant viršaus dedame keptą lašišą. Viską apiberiame kepintomis sezamo sėklomis ir apšlakstome paruoštu padažu.

Patarimai:

Jei jūs labiau mėgstate alyvuogių aliejų, galite naudoti ir jį. Pastaruoju metu vis dažniau net ir Azijos virtuvėje galima rasti receptų su alyvuogių aliejumi. Tačiau turėkite mintyje, kad jis turės savo specifinį poskonį.

Lašišą galima išsivirti ant garų ir tada pagardinti aitriųjų paprikų padažu.

Šį patiekalą galite pagardinti marinuotais imbierais ir paaštrinti vasabių krienais.

Padažą galite pagardinti česnakais.

Receptą siūlo Vakarienės prenumerata 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.