Šeštadienis – ir gardus, ir pigus tik su „Lidl“: paskanaukite sultingo kepsnio ir trešnių deserto

Sakoma, kad šeštadienio popietę, kai saulė – zenite, įsiklausę išgirsite ne tik čirškiančius varnėnus ar pamiškėje trepsiančius šerniukus, bet ir čirškinamus kepsnius, šašlykus bei kitus grilio gardumynus. Prie iškylautojų gretų prisijungti kviečia mažų kainų prekybos tinklas „Lidl“, siūlantis išskirtinius „Superšeštadienio“ pasiūlymus.

Kol dar ruošiatės išvalyti savo kepsninę ir paruošti ją naujiems savaitgalio kulinariniams atradimams, „Lidl“ virtuvės meistrai kviečia pasigaminti sultinguosius „grill“ kiaulienos kepsnius.
Kol dar ruošiatės išvalyti savo kepsninę ir paruošti ją naujiems savaitgalio kulinariniams atradimams, „Lidl“ virtuvės meistrai kviečia pasigaminti sultinguosius „grill“ kiaulienos kepsnius.
Mėgautis pirmosiomis šios vasaros trešnėmis – vienas malonumas! Ypač skanaujant gaivinantį trešnių ir aviečių desertą, kurį pravartu pasiruošti iš vakaro, nes jis turi intensyviai pašalti šaldiklyje.
Mėgautis pirmosiomis šios vasaros trešnėmis – vienas malonumas! Ypač skanaujant gaivinantį trešnių ir aviečių desertą, kurį pravartu pasiruošti iš vakaro, nes jis turi intensyviai pašalti šaldiklyje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-05-24 19:00

Tik šį šeštadienį visose „Lidl“ parduotuvėse kilogramas šviežio kiaulienos kumpio kainuos tik 3,33 Eur, o aktyvavę mobiliojoje programėlėje „Lidl Plus“ esantį kuponą, sumokėsite vos 2,99 Eur/kg. Kupono limitas: 4 kg.

Į krepšelį įsidėję kumpio, prigriebkite ir pirmųjų šių metų trešnių, kurių kilogramas – 6,49 Eur. Prie jų puikiai derės ir „Alesto Selection“ graikiniai gliaudyti riešutai. Aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 200 g pakuotė kainuos 1,79 Eur, arba 26 proc. pigiau. Speciali kaina galioja perkant 3 pakuotes šių riešutų.

Visus pasiūlymus paskanins ir savaitgalio iškylos metu puikiai atgaivins čempioniškas „Lidl“ pasiūlymas – visa dėžė aviečių arba greipfrutų skonio „Argus Radler“ nealkoholinio kokteilio. Pirkdami 18 skardinių, išleisite tik 12,42 Eur, ir papildomai gausite net 6 skardines nemokamai.

Mėgausis kiekvienas: sultingieji „grill“ kiaulienos kepsniai ir gaivus trešnių desertas

Kol dar ruošiatės išvalyti savo kepsninę ir paruošti ją naujiems savaitgalio kulinariniams atradimams, „Lidl“ virtuvės meistrai kviečia pasigaminti sultinguosius „grill“ kiaulienos kepsnius. Vos keli ingredientai, o patiekalu mėgausis visa šeima.

Keturiems skanautojams reikės:

  • ~1 kg šviežio kiaulienos kumpio
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v. š. rapsų aliejaus
  • 2 v. š. „Pilos“ sviesto
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Rozmarino šakelės

Prieš ruošdami mėsą, palaikykite ją kambario temperatūroje, kad sušiltų – taip ingredientai lengviau į ją įsigers.

Supjaustykite kiaulienos kumpį 2–3 cm storio kepsniais ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Susmulkinkite česnaką, juo įtrinkite kepsnius. Papildomai „išmasažuokite“ druska ir pipirais.

Ant įkaitintos kepsninės padėkite ketaus ar kitą metalinę keptuvę ir kaitinkite ją apie 3–4 minutes. Labai svarbu, kad keptuvė tikrai gerai įkaistų. Tik nenaudokite keptuvės su nelimpančia danga – ji nepritaikyta kepsninėms.

Keptuvei pasiekus reikiamą temperatūrą, įpilkite aliejaus. Nenustebkite – aliejus pradės stipriai rūkti, bet tai – normali kepimo proceso dalis. Atsargiai sudėkite kepsnius ir palikite juos 3 minutėms.

Praėjus 3 minutėms, apverskite kepsnius ir dar pakepinkite kelias minutes, kol iškeps.

Įdėkite į keptuvę sviesto, rozmarino šakelę. Kepamus kepsnius vis apšlakstykite ištirpusiu sviestu, taip pat pamatuokite patiekalo temperatūrą mėsos termometru – pasiekus maždaug 63–65 laipsnių temperatūrą, kepsniai bus iškepę.

Iškeptus kepsnius perkelkite į didesnę lėkštę. Apvyniokite viską aliuminio folija ir palikite 3–4 minutėms.

Paruoštą patiekalą patiekite su grilintomis daržovėmis, taip pat keptomis bulvėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

Vasarą atgaivinantis trešnių ir aviečių desertas

Mėgautis pirmosiomis šios vasaros trešnėmis – vienas malonumas! Ypač skanaujant gaivinantį trešnių ir aviečių desertą, kurį pravartu pasiruošti iš vakaro, nes jis turi intensyviai pašalti šaldiklyje.

Aviečių–trešnių desertui reikės:

  • 150 g šviežių trešnių
  • 150 g šviežių aviečių
  • 150 g cukraus
  • 300 ml plakamosios „Pilos“ grietinėlės
  • 3 v. š. mėgstamo sirupo
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 4 a. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 viso kiaušinio
  • 2 kiaušinių trynių
  • Žiupsnelio druskos

Į nedidelį puodą įberkite 50 g cukraus, kukurūzų krakmolo, druskos, suberkite avietes ir trešnes. Mišinį užvirinkite ir nuolat maišykite. Po 1 minutės supilkite citrinų sultis ir pasirinktą sirupą.

Mišiniui užvirus, supilkite jį į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Perkoškite per sietelį, kad neliktų nesutrintų gabaliukų.

Į karščiui atsparų indą sudėkite kiaušinį ir trynius, suberkite likusį cukrų ir žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš garų vonelės ir maišykite viską, kol ištirps cukrus. Tuomet maišykite masę su maišytuvu (vidutiniu intensyvumu) apie 3–5 minutes ir palikite atvėsti.

Į mišinį sudėkite didžiąją dalį trintų uogų, sumažinkite maišytuvo intensyvumą ir gerai viską išmaišykite.

Švariame dubenyje suplakite grietinėlę, kol gausite tirštą masę. Įmaišykite ją į uogų ir kremo mišinį. Padalinkite jį į lygias dalis ir sudėkite į šalčiui atsparius indelius ar taures.

Sudėkite paruoštą mišinį į šaldiklį ir laikykite mažiausiai 8 valandas, kol sutvirtės. Jau kitą dieną galėsite mėgautis šiuo išskirtiniu, vasara kvepiančiu aviečių ir trešnių desertu. Skanaus!

Gardūs, švieži ir grilio talentą savyje atrasti kviečiantys „Superšeštadienio“ pasiūlymai pirkėjų laukia visose 72 „Lidl“ parduotuvėse 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?