Keptos, troškintos, džiovintos, marinuotos ar tiesiog termiškai neapdorotos – jos skanios bet kokio pavidalo.
Šiame recepte naudosime paprikų ir baklažanų padažą aivarą bei keptas marinuotas paprikas.
Sprandinė su saldžiosiomis paprikomis
Reikės:
- 1–1,2 kg kiaulienos sprandinės
- 6–8 šaukštų aivaro daržovių padažo
- 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 200 g rūkyto sūrio griežinėlių
- 8–10 keptų marinuotų paprikų
- druskos
Ruošiame sprandinės išklotinę – kiaulienos gabalą dedame ant stalo, vizualiai dalijame į tris dalis, apatinę dalį aštriu peiliu įpjauname beveik iki galo, atverčiame.
Pakartojame pjūvį storesnėje pusėje ir dar kartą atverčiame. Išklotinės abi puses mušame mėsos plaktuku, barstome druska.
Kepame virš žarijų atviroje kepsninėje 160 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, vieną kartą apverčiame. Mėsa tuo metu jau gražiai apskrudusi, vidinė temperatūra – 70 laipsnių.
Užklojame aivaru, rūkyto sūrio griežinėliais, tarkuotu sūriu ir marinuotomis paprikomis. Kepame uždaroje kepsninėje toje pačioje temperatūroje, kol išsilydys sūris.
Skanaus!