Grilio guru K. Krivickas siūlo išsikepti sprandinės „pataluose“: patiks mėgstantiems neįprastus patiekalus ant kepsninės

2024 m. liepos 7 d. 17:07
Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ kūrėjas
Saldžioji paprika – visame pasaulyje mėgstama daržovė. Prisotintos vitaminų, antioksidantų, turinčios mažai kalorijų, bet daug kalio, folio rūgšties, skaidulų, geležies – paprikos yra sveikatos šaltinis.
Daugiau nuotraukų (3)
Keptos, troškintos, džiovintos, marinuotos ar tiesiog termiškai neapdorotos – jos skanios bet kokio pavidalo.
Šiame recepte naudosime paprikų ir baklažanų padažą aivarą bei keptas marinuotas paprikas.
Sprandinė su saldžiosiomis paprikomis
Reikės:
  • 1–1,2 kg kiaulienos sprandinės
  • 6–8 šaukštų aivaro daržovių padažo
  • 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 200 g rūkyto sūrio griežinėlių
  • 8–10 keptų marinuotų paprikų
  • druskos
Ruošiame sprandinės išklotinę – kiaulienos gabalą dedame ant stalo, vizualiai dalijame į tris dalis, apatinę dalį aštriu peiliu įpjauname beveik iki galo, atverčiame.
Pakartojame pjūvį storesnėje pusėje ir dar kartą atverčiame. Išklotinės abi puses mušame mėsos plaktuku, barstome druska.
Kepame virš žarijų atviroje kepsninėje 160 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, vieną kartą apverčiame. Mėsa tuo metu jau gražiai apskrudusi, vidinė temperatūra – 70 laipsnių.
Užklojame aivaru, rūkyto sūrio griežinėliais, tarkuotu sūriu ir marinuotomis paprikomis. Kepame uždaroje kepsninėje toje pačioje temperatūroje, kol išsilydys sūris.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.