Lenkiškas kopūstų apkepas nustebins savo paprastumu ir puikiu skoniu: jokių prabangių ingredientų

Tiek atidėtų darbų, įsipareigojimų, planų, kad jau pačiai nejauku, o aš užuot kažką dariusi, eilinį kartą neatsispyriau pagundai pasisukioti virtuvėje.

Kopūstų apkepas.<br>„Samčio užrašai“ nuotr.
Kopūstų apkepas.<br>„Samčio užrašai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

Jul 9, 2024, 9:17 AM

Šį kartą kepiau apkepą, ne bet kokį, o ... kopūstų. Tai lenkiškas patiekalas. Man, mėgstančiai kopūstus, tai puikus patiekalas, kuris puikiai tinka valgyti tada, kai nesinori mėsos.

Kopūstų apkepas

  • 1.5 kg. kopūsto baltagūžio,
  • 5 kiaušiniai,
  • 3 svogūnai,
  • 1 st.džiuvėsėlių,
  • 1/2 st. pieno,
  • 2 morkos,
  • 1 saldžioji paprika,
  • 50 gr. sviesto,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų.

Kopūstą perpjaukite į 4 dalis ir apvirkite. Nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite.

Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite kubeliais ir apkepinkite svieste.

Kepintas daržoves sumaišykite su smulkintais kopūstais, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite dalį džiuvėsėlių ir gerai išmaišykite.

Kiaušinius išplakite su pienu. Plakinį supilkite į kopūstų masę ir išmaišykite.

Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir sudėkite kopūstų masę. Išlyginkite ir užberkite ant viršaus džiuvėsėlius.

Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 C.temp. apie 50 min.

„Samčio užrašai“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.