V. Kurpienė siūlo pasigaminti makaronus iš cukinijų: pagardinus patiekalą krevetėmis, abejingų neliks (3)

Jei dar nebandėte gaminti cukinijų makaronų, rekomenduoju. Maloniai nustebsite, kaip cukinijos puikiai pakeičia kviečių ar ryžių makaronus. Tai lengvas būdas į savo valgiaraštį įtraukti daugiau daržovių. Idealiai tinka ir karštą dieną pietums, ir lengvai vakarienei.

Krevetės su cukinijų makaronais ir padažu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Krevetės su cukinijų makaronais ir padažu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Krevetės su cukinijų makaronais ir padažu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Krevetės su cukinijų makaronais ir padažu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dietistė, lektorė, sulieknek.lt autorė Vaida Kurpienė

Jul 9, 2024, 5:47 PM

Be to, cukinijų makaronai vietoj įprastų tikrai skanu, o sutaupote daugiau kaip 300 kalorijų vienai porcijai. Paskaičiuokime: imame 100 g sausų makaronų, išvirus bus 280 g, t. y. 351 kcal. Tokio pat kiekio cukinijų makaronų energinė vertė – 45 kcal. Tad jei renkatės tokius makaronus, sutaupote net 306 kalorijas, o skanumo ir sotumo – tiek pat.

Cukinijose gausu vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko. Jos padeda ir virškinimo procesams vykti sklandžiau.

Cukinijos yra švelnaus skonio, intensyvesnį skonį joms reikia suteikti. Siūlau pasigaminti „a la linguine scampi“. Tai patiekalas, kai krevetės patiekiamos ant makaronų citrinų, česnakų ir sviestiniame padaže. Cukinijų ir krevečių „scampi“ versija daug lengvesnė ir gaivesnė nei įprasta su kviečių makaronais.

Patiekalą pagaminsite greitai ir lengvai.

Krevetės su cukinijų makaronais ir padažu 

Reikės:

  • 1 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. sviesto
  • 400 g šaldytų ar atvėsintų krevečių (išlukštentų ir išdarinėtų)
  • 3–4 susmulkintų česnako skiltelių
  • 1 žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina, mes su vyru tik ant savo porcijų bėrėme, tad labai rekomenduoju)
  • 60 ml vištienos sultinio
  • 2 v. š. citrinos sulčių (1 citrina)
  • 3 vidutinių cukinijų, supjaustytų ilgais šiaudeliais, lyg makaronais (turiu tokią pjaustyklę, bet būna ir skustuko formos pjaustyklių)
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 v. š. kapotų petražolių

Įkaitinkite aliejų. Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, kol suputos.

Sudėkite krevetes, kepkite 2 minutes, apverskite. Matysite, kad sumažėja jų tūris, jos susiriečia ir tampa baltos ir rausvos spalvos.

Ant viršaus suberkite smulkintą česnaką ir raudonųjų paprikų dribsnius, sumaišykite ir pakepkite dar 1 minutę. Tuomet krevetes sudėkite į lėkštę.

Į keptuvę įpilkite sultinio bei citrinos sulčių ir maišydami pagarinkite 2 minutes, kol sutirštės.

Suberkite cukinijų makaronus ir maišydami patroškinkite apie 2 minutes. Jie neturi sukristi!

Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite krevetes, citrinos žievelę ir petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.

Mėgaukitės iš karto, nes vėliau cukinijų makaronai sukris. Skanaus!

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.