Kiekvienoje šalyje šeimininkės turi įvairias patiekalų interpretacijas. Siūlome išbandyti!
Virtinukai su bulvėmis ir varške
Tešlai reikės:
500 g miltų
1 kiaušinio
200 ml vandens
druskos pagal skonį
Įdarui reikės:
300 g virtų bulvių
250 g varškės
1 didelio svogūno
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
2–3 v. š. sviesto kepti
Padažui reikės:
sviesto arba rūkytų lašinių
svogūno
Gaminimas:
Miltus užplikykite verdančiu vandeniu, išmaišykite, įberkite druskos, įplakite kiaušinį. Minkykite tešlą, kol ji taps tąsi.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ar maistine plėvele, palaukite pusvalandį, kol ji subręs.
Sutrinkite virtas bulves, supjaustykite svogūnus ir apkepkite svieste, kol jie taps auksinės spalvos.
Iš bulvių, keptų svogūnų ir varškės paruoškite įdarą.
Plonai iškočiokite tešlą, naudodami formelę paruoškite maždaug 5–7 centimetrų skersmens apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėkite po šaukštelį įdaro, lenkinte perpus ir gerai užspauskite tešlos kraštus.
Užkaiskite didelį puodą, įberkite druskos, sudėkite nedidelėmis porcijomis virtinius, kai jie iškils, virkite dar 4–5 min., o tada išgriebkite kiaurasamčiu.
Paruoškite padažą iš lydyto sviesto ir keptų svogūnų. Galite pagardinti virtinius spirgučiais su grietine, šviežiais krapais ar daigintų saulėgrąžų stiebeliais.