Jų pasigaminti labai paprasta ir greita. Ir labai skanūs, tiesiog tirpsta burnoje.
Gal iš jūsų dar kas mena triufelius su virtais kiaušinių tryniais? Aš juos valgydavau vaikystėje, bet tikrai man niekas jų negamindavo (ko gero, svečiuose valgydavau).
Receptą su vaikiška ranka užsirašiau į savo užrašus ir pamiršau. Bet tuos triufelius dažnai prisimindavau.
Šiandien gaminau atradusi užrašus. Gaila, formos nemoku išgauti tokių, kaip triufelių, bet užtat skonis nepakito nuo to. Kviečiu išbandyti ir jus.
Ingredientai:
3 virti kiaušinių tryniai
100 g grietinės
80 g ištirpinto sviesto
70 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
220 g miltų žiupsnelis druskos
vanilinio cukraus
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai cukraus pudros
Gaminimas:
Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sviestu, druska. Tuomet dedame grietinę ir dar kartą gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dalį įmaišome į kiaušinių trynių masę. Tuomet gerai išmaišome. Palaipsniui beriame likusią miltų mišinį ir minkome minkšta tešlą. Dedame į šaldytuvą 20 min.
Tuo metu gerai įkaitiname orkaitę iki 180 C. Iš tešlos masės formuojame sausainukus ir dedame į orkaitę kepti 15–20 min. Priklauso nuo orkaitės kepimo. Iškepusius apvoliojame kakavos ir cukraus pudros masėje. Skanaus.