Užkandis vakarui su traškiomis krevetėmis: ypač lengvai paruošiamas ir nepaprastai gardus

2025 m. vasario 15 d. 21:17
Berta Garuckė, tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ įkūrėja
Receptas
Norite skanaus užkandžio vakarui?
Daugiau nuotraukų (3)
Šios krevetės nepaliks abejingų – jos ypač lengvai paruošiamos, vos iš kelių ingredientų, nepaprastai gardžios ir traškios ir puikiai dera su apelsinų džemu.
Tai užkandis, kuris patiks tiek visai šeimai, tiek būriui draugų. Pažadu, jas paruošti prireiks vos kelių minučių.
Reikės:
500 g krevečių
0,5 puodelio kokosų drožlių
0,5 puodelio „panko“ džiūvėsėlių
0,5 puodelio miltų
1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
žiupsnelio druskos
šiek tiek vandens
aliejaus kepti
Gaminimas:
Krevetes atšildome ir popieriniu rankšluosčiu nusausiname. Viename indelyje sumaišome kokosų drožles ir džiūvėsėlius, kitame – miltus, saldžiosios paprikos miltelius, druską ir vandenį – turi išeiti vidutinio skystumo tešla.
Po vieną merkiame krevetes į tirštą tešlą ir tuomet apvoliojame kokosų drožlėse. Paruoštas krevetes apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
Šios krevetės labai skanu su apelsinų ir aitriųjų paprikų padažu – tereikia sumaišyti kelis šaukštus apelsinų džemo su keliais arbatiniais šaukšteliais aitriųjų paprikų padažo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.