VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Tikra lietuviška šventė: kugelis su netikėtu ingredientu nustebins savo fantastišku skoniu

2025 m. vasario 16 d. 17:14
Vasario 16-oji – visos Lietuvos šventė. Būdų ją paminėti yra daugybė, tačiau cepelinai ir kugelis neretai tampa neatsiejamu šios dienos elementu. Ir nors šių patiekalų mūsų šalies restoranuose gausu, tikriausiai visi sutiktų, kad skaniausi cepelinai ir kugelis yra ruošti namuose. Todėl TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ kvietė savo namuose susikurti tikrą, lietuvišką šventę, rašoma pranešime spaudai.
Daugiau nuotraukų (3)
Cepelinai ir kugelis – du neatsiejami lietuviškos virtuvės perlai, kurių istorija ir skonis žavi tiek vietinius, tiek svečius.
Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco pasakojo, jog cepelinai atsirado XX a. pradžioje ir greitai tapo nacionaliniu pasididžiavimu. Tuo tarpu kugelis turi gilias šaknis lietuviško kaimo virtuvėje – šis patiekalas buvo ruošiamas ypatingomis progomis bei šeimos susibūrimams.
Šiandien šiuos tradicinius patiekalus galima rasti daugelyje Lietuvos restoranų ir kavinių. Nepaisant kylančių kainų, cepelinai ir kugelis išlieka mėgstamais patiekalais, tiek tarp vietinių gyventojų, tiek ir tarp turistų.
O ar žinojote, kaip skaniausiai šiuos patiekalus pasigaminti namuose? Nustebins ne tik skonis, bet ir kaina!
Cepelinus šio sekmadienio laidoje gamins Mangirdas, o „Kūmutės virtuvės“ tinklaraščio autorė Renata – ypatingą pavasarinį kugelį. Anot laidos svečių, restoranuose už šiuos patiekalus neretai tenka sumokėti dviženkles sumas, tačiau namuose visa tai gali pasikeisti.
Neatsivalgomą kugelio receptas. Porcija šio kugelio kainuos mažiau nei 2 eurus!
Pavasarinis kugelis su kiaulių ausytėmis:
Sudėtis:
2,5 kg bulvių;
200 ml pieno;
3 kiaušinių;
1 a.š. druskos;
maltų kmynų.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai sutarkuokite bulves. Tuomet prikaistuvyje pakaitinkite pieną su kmynais ir supilkite ant tarkių. Gerai išmaišykite. Kiaulės ausytes sudėkite į masę ir supilkite į kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1–1,5 valandos. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Vasario 16-ojikugeliscepelinai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.