Tai greitas patiekalas, kuriam galite naudoti realiai kokias turite daržoves ar sunaudoti daržovių likučius.
Mėsa gaunasi minkšta ir sultinga. Rekomenduoju.
Reikės:
700 g vištienos blauzdelių
400 vištienos krūtinėlės
3 spalvotųjų paprikų
1 didelio svogūno
5 skiltelių česnako
1 skardinės konservuotų pomidorų
120 ml sauso balto vyno
60 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/2 šaukštelių čiobrelio
druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Vištienos gabaliukus pagardinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite vištieną odele į apačią ir kepkite, kol oda taps aukso spalvos, maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Išimkite vištieną ir atidėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir paprikas. Troškinkite, kol daržovės suminkštės, apie 8–10 minučių.
Į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus. Išimkite daržoves ir atidekite į šoną kol prireiks. Supilkite į keptuvę sauso baltojo vyno, įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus ir džiovintus čiobrelius, o mišinį užvirinkite.
Grąžinkite vištieną į keptuvę, sudėkite daržovių mišinį. Uždenkite keptuvę dangčiu arba aliuminio folija ir perkelkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Nuimkite dangtelį arba foliją ir kepkite dar 10 minučių, kad vištienos odelė apskrustų. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis petražolėmis.