Jogurtinį desertą gardinau uogiene, bet galite gardinti šviežiomis uogomis, vaisiais, taip pat ir konservuotais vaisiais (čia jau kiekvienam pagal skonį). O dabar grįžtu prie receptuko.
Keptas jogurtinis desertas
Reikės:
600 ml. jogurto (naudojau persikinio skonio),
3 kiaušinių,
2 v.š. miltų,
vyšnių ar kt. uogienės arba džemo
cukraus pudros (jei norte saldesnio deserto)
Gaminimo eiga:
Į dubenį supyliau jogurtą, įmušiau kiaušinius, miltus ir išmaišiau. Jei norite saldesnio deserto arba desertui naudosite natūralų jogurtą, gardinkite cukraus pudra pagal skonį. Į kepimo formą (20 cm.) patiesiau kepimo popierių (popierių sušlapinau po vandeniu) ir supyliau masę.
Kepiau desertą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 50 min. Iškeptą desertą atvėsinau ir ant viršaus uždėjau uogienės. Beliko desertą atvėsinti šalytuve, kad sutvirtėtų.
P.s. rekomenduoju desertą gaminti iš vakaro. Skanaus!
„Gamink su Audrone“