Tokia dešra yra visiškai natūrali ir formuojama paprastame plastikiniame butelyje, nereikia jokių kitų prietaisų.
Naminė vištienos dešra
Jums reikės:
2 kg.vištienos ketvirčių (odelę nuimti)
česnako – 2–4 skiltelių
sultinio – 300 ml
želatinos – 40 gr
juodųjų pipirų
1 a.š. saldžios paprikos miltelių
1 šaukšto burokėlių sulčių.
Sultiniui:
svogūno – 1 vnt.
morkos – 1 vnt.
lauro lapų – 2 vnt.
juodųjų pipirų – 6–8 vnt.
druskos – pagal skonį.
Gaminimas:
Užvirinti vandenį ir sudėti vištieną į vandenį, įdėti morkas, svogūną, druską, lauro lapus, pipirus ir virti, kol išvirs vištiena. Išspausti iš burokėlio sultis 1 valgomą šaukštą. Atskirkti mėsą nuo kaulų (turi gautis 800 gr. vištienos). Pridėti prieskonių pagal skonį, juodų pipirų ir saldžiųjų paprikų, įdėti 2–3 tarkuotas česnako skilteles. 40 gr. želatinos ištirpinti šiltame 300 ml sultinyje. Įpilti 1 šaukštą burokėlių sulčių, sultinį su želatina ir viską gerai sublenderiuoti iki tirštos masės. Jei reikia, įdėti druskos. Paimti plastikinį butelį, nupjauti viršų. Sudėti gautą masę į butelį ir įdėti į šaldytuvą, kol ji sukietės, pageidautina per naktį. Prapjauti butelį ir išimti pagamintą dešrą. Supjaustyti riekelėmis ir užsidėti ant duonos, suteptos sviestu.