Velykų pyragas su citrininiu kremu pagal K. Starkienę: ne tik atrodo įspūdingai, bet ir be galo skanus

2025 m. balandžio 14 d. 15:29
Netrukus švęsime Velykas, todėl ir šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“ pakvietė ruoštis šiai šventei.
Daugiau nuotraukų (4)
Kotryna Starkienė padėjo apsispręsti, kokiu meniu šįkart stebinsite save, šeimą ir draugus, kas taps jūsų stalo hitu, rašoma pranešime spaudai.
„Kepsiu pyragą su citrininiu kremu, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra be galo skanus.
Norint jį pagaminti teks padirbėti, bet juk šventės… galima šiek tiek pasistengti!“ – ragino ji.
Citrininis pyragas
Tešlai reikės:
200 g sviesto;
200 g cukraus
200 g miltų;
3 kiaušinių;
2 šaukštų grietinės;
šaukštelio kepimo miltelių;
4 kiaušinių baltymų;
260 g cukraus.
Citrininiam kremui reikės:
4 kiaušinių;
4 kiaušinių trynių;
250 g cukraus;
115 g sviesto;
3 citrinų.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai paruoškite kremą. Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų supilkite į puodą ir gerai išmaišykite plakimo šluotele. Į tą patį puodą supilkite iš citrinų išspaustas sultis ir sudėkite smulkiai sutarkuotą citrinų žievelę. Puodą pastatykite ant viryklės ir, kaitinant ant vidutinės kaitros, nuolat maišykite plakimo šluotele. Kaitinkite tol, kol kremas sutirštės. Puodą nuimkite nuo viryklės ir jo turinį perkoškite per sietelį. Kremą supilkite į dubenį ir tuoj pat sudėkite sviestą bei gerai išmaišykite. Kremą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve.
Paruoškite pyrago tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Kepimo miltelius suberkite į miltus ir išmaišykite. Pakaitomis suberkite miltus ir grietinę į sviesto ir kiaušinių mišinį ir užmaišykite tešlą. Kepimo formą, atidaromais kraštais, išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą tešlą.
Pagaminkite morengą. Į švarų dubenį supilkite kiaušinių baltymus, pradėkite plakti ir po šaukštelį berkite cukrų. Plakite kol baltymai taps standūs ir blizgantys. Išplaktus baltymus sudėkite ant neiškeptos pyrago tešlos ir tolygiai paskirstykite. Skardą įdėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago viršaus supilkite atvėsusį citrininį kremą ir uždėkite dar kelis šaukštus plaktos grietinėlės (be cukraus, nes kremas yra pakankamai saldus). Skanaus!
pyragasdesertasVelykų tradicijos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.