VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Ši sriuba – tikra vitaminų bomba: pavasarį ją išsivirti tiesiog privalote

2025 m. balandžio 17 d. 11:25
Lrytas.lt
Pavasarį po žiemos atgauti jėgas padės dilgėlių sriuba, kuri nuo seno mūsų protėvių buvo žinoma kaip vitaminų bomba. Ši piktžolė mūsų močiučių buvo naudojama kraujui stiprinti, sąnarių skausmui malšinti, įvairiems organizmo uždegimams gydyti.
Daugiau nuotraukų (1)
Dilgėlės liaudyje žinomos kaip energijos ir vitaminų šaltinis.
Todėl pavasarį sužaliavus patvoriams, nepamirškite prisiskinti dilgėlių ir iš jų išsivirti gardžią sriubą.
Skaitytoja Birutė pasidalino savo gardžios dilgėlių sriubos receptu, kurį tiesiog privalote išbaldyti ir jūs.
Reikės:
Faršo (pagal skonį)
4 saujų smulkintų dilgėlių
3 bulvių;
1 morkos;
1 svogūno
1 česnako galvutės
1 kiaušinio
1 lauro lapo
2,5 litrų vandens
durskos, pipirų
Gaminimas:
Daržoves (išskyrus dilgėles) susmulkinti, suberti į puodą su prieskoniais. Užvirus vandeniui sudėti suformuotus mėsos kukulius, pavirti apie 15 minučių, supilti plaktą žalią kiaušinį ir smulkintas dilgėles, pavirti dar apie 5 minutes. Valgyti galima su grietine.
dilgėlėssriubaVitaminai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.