Dilgėlės liaudyje žinomos kaip energijos ir vitaminų šaltinis.
Todėl pavasarį sužaliavus patvoriams, nepamirškite prisiskinti dilgėlių ir iš jų išsivirti gardžią sriubą.
Skaitytoja Birutė pasidalino savo gardžios dilgėlių sriubos receptu, kurį tiesiog privalote išbaldyti ir jūs.
Reikės:
Faršo (pagal skonį)
4 saujų smulkintų dilgėlių
3 bulvių;
1 morkos;
1 svogūno
1 česnako galvutės
1 kiaušinio
1 lauro lapo
2,5 litrų vandens
durskos, pipirų
Gaminimas:
Daržoves (išskyrus dilgėles) susmulkinti, suberti į puodą su prieskoniais. Užvirus vandeniui sudėti suformuotus mėsos kukulius, pavirti apie 15 minučių, supilti plaktą žalią kiaušinį ir smulkintas dilgėles, pavirti dar apie 5 minutes. Valgyti galima su grietine.