Jam tinka ir iš miltelinio cukraus bei citrinos sulčių paruoštas glajus.
Mielinė Velykų boba
Reikės:
250 g kvietinių miltų
150 ml pieno
30 g sviesto
25 g šviežių mielių
1 kiaušinio trynio
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
Papuošti reikės:
razinų, riešutų, aguonų
Glajui reikės:
kelių valgomųjų šaukštų miltelinio cukraus
šviežiai spaustų citrinos sulčių
kiaušinio baltymo ar šlakelio vandens
Paruoškite mieles – ištrinkite jas su cukrumi, pakaitinkite pieną, kad jis būtų šiltas, ir palikite indelyje, kad mielės sukiltų ir suputotų.
Į dubenį įberkite miltus, supilkite pakilusias mieles, įdėkite kiaušinio trynį, suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite iki vientisos masės ir įpilkite ištirpintą sviestą.
Uždenkite rankšluosčiu dubenį su tešla ir kildinkite apie valandą ar pusantros, kol tešlos tūris dukart padidės. Tada supilkite tešlą į formą (tešlos turi būti ne daugiau kaip du trečdaliai formos) ir palaukite dar apie 20–30 min., kol ji pakils.
Kepkite pyragą apie 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei norite įsitikinti, ar jis iškepė, įbeskite medinį pagaliuką – jis turi būti sausas. Kai pyragas atvės, paruoškite glajų iš miltelinio cukraus, citrinos sulčių ir kiaušinio baltymo, jis turi būti grietinės tirštumo.