Įspūdingus desertus kurianti kulinarė šventėms siūlo išsikepti šį saldėsį: skonis visiems taps malonia staigmena

2025 m. balandžio 21 d. 21:03
Lrytas.lt
Kaunietė Laima Vizbarienė ne tik kepa įspūdingus desertus, bet ir moko visus savo kūrybos paslapčių.
Daugiau nuotraukų (10)
Artėjančioms gražiausioms pavasario šventėms siūlo išsikepti modernų prancūzišką saldėsį, išsiskiriantį savo pagaminimu, tekstūra ir skoniu.
„Tai yra prancūziško torto receptas. Kuris yra gaminamas užšaldant. O kalbant apie įspūdį – šis morkų biskvitas man itin patinka dėl kelių priežasčių.
Pirmiausia, jis yra lengvas, drėgnas, švelnios tekstūros, o morkos čia suteikia ne tik natūralaus saldumo, bet ir subtilų skonio išskirtinumą.
Rekomenduoju šį prancūzišką torto receptą, nes šventėms norisi kažko neperkrauto, elegantiško, bet kartu ir prieinamo – tiek pagaminimo sudėtingumo, tiek ingredientų prasme. Jis puikiai tinka šeimos šventiniam stalui, o kartu gali tapti tikra staigmena svečiams dėl savo skonio subtilumo“, – sakė L. Vizbarienė.
Pačiau apie kulinarę galima paskaityti čia.
Prancūziškas tortas
Dviem tortams, skirtiems 18 cm skersmens žiedams.
(Keturiems biskvitams, kurių skersmuo 16 cm)
Ingredientai
80 g kiaušinių
90 g rudojo cukraus
90 g cukraus
200 g tarkuotų morkų
100 g graikinių riešutų
3 g cinamono
10 g kepimo miltelių
100 g kvietinių miltų
1 apelsino žievelė
90 g augalinio aliejaus
Gaminimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir ruduoju cukrumi. Sudėti tarkuotas morkas ir smulkintus graikinius riešutus, išmaišyti. Sausus ingredientus sumaišyti ir suberti į tešlą. Pabaigoje supilti aliejų ir gerai išmaišyti. Tešlą paskirstyti į keturis 16 cm skersmens žiedus. Kepti 180 °C temperatūroje apie 15 minučių. Užšaldyti.
Traškus sluoksnis
Ingredientai:
50 g baltojo šokolado
20 g augalinio aliejaus
50 g traškučio
5 g jogurto miltelių
Gaminimas: 
Ištirpinti baltąjį šokoladą ir sumaišyti su aliejumi. Gautą masę sumaišyti su traškučiu ir jogurto milteliais. Padalyti ant dviejų biskvitų ir užšaldyti. Pate a bombe
Ingredientai:
90 g kiaušinio trynio
135 g cukraus
45 g vandens
Gaminimas:
Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą iki 114–116 °C ir supilkite ant plakimo metu besiplakančių trynių. Plakite, kol masė atvės iki 30–35 °C. Pate a bombe naudosim putėsiams. Putėsiai su kreminiu sūriu
Ingredientai:
155 g Pâte à bombe
400 g kreminio sūrio (Philadephia)
40 g invertinio cukraus (trimolino)
14 g želatinos (220 Bloom)
450 g pusiau išplaktos grietinėlės (35 %)
Gaminimas:
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti. Ištirpinkite želatiną su trimolinu iki 50 °C. Mentele sutrinkite kreminį sūrį. Įpilkite ištirpintą želatiną su trimolinu ir gerai išmaišykite. Įdėkite Pâte à bombe ir tolygiai įmaišykite. Atsargiai įmaišyti su mentele į pusiau išplaktą grietinėlę. Pradėti rinkti tortą. Pirmas biskvitas dedasi be traškaus sluoksnio, antras su. Surinkus tortą jis nešamas į šaldymo kamerą pilnam užšalimui 12 val. Šaldymo kameros temperatūra nuo -18 °C.
tortasdesertasVelykų patiekalai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.