Išskirtinis tinginys pagal A. Ivanauską: atrodo žaismingai, be galo gardus ir traškus

2025 m. balandžio 22 d. 18:13
Alfas Ivanauskas, Kulinarinių knygų autorius, virtuvės šefas, prodiuseris
Kulinarinių knygų autorius, virtuvės šefas, prodiuseris Alfas Ivanauskas smaližiams rekomenduoja pasigaminti „tinginį“.
Daugiau nuotraukų (2)
„Tai vienas iš tų patiekalų, kurio variantų mano receptų sąraše rasite turbūt daugiau nei 100, o šis yra tikrai išskirtinis.
Atrodo žaismingai, šviesiai, saulėtai ir yra be galo gardus bei lengvai ir greitai pagaminamas.
Tai gali tapti vienu iš šios šventės simbolių, kuris kasmet puoš jūsų šventinį stalą“, – sakė maisto virtuozas.
Traškus varškės „Tinginys“ su apelsinais
(8 asm.)
Gaminimo laikas: apie 2 val.
500 g varškės
200 g sutirštinto pieno
2 apelsinų žievelių
16 g vanilinio cukraus
1/2 citrinos sulčių
100 g tirpinto sviesto
15 g želatinos, tirpintos vandenyje
2,5 pakelio sausainių
1 apelsino
1 saujos šviežių mėtų
žiupsnelio miltelinio cukraus
Varškę sutrinkite trintuvu ir įmaišykite sutirštintą pieną. Įtarkuokite apelsinų žieveles, suberkite vanilinį cukrų, įspauskite citrinos sulčių. Maišydami supilkite sviestą ir vandenyje tirpintą želatiną.
Sausainius sutrupinkite rankomis ir suberkite į varškės kremą, viską gerai išmaišykite. Dėkite į formą ir palikite šaldiklyje sustingti.
Sustingusį „Tinginį“ patiekite su apelsino skiltelėmis, puoškite šviežiais mėtų lapeliais ir milteliniu cukrumi.
desertastinginystėAlfas Ivanauskas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.