Kur sunaudoti po Velykų likusius kiaušinius: šią užtepėlę su krabų lazdelėmis tiesiog įsimylėsite

2025 m. balandžio 22 d. 10:45
Velykų rytą TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco ne tik pasidalino savo šventinėmis tradicijomis, bet ir atsakė į daugeliui rūpimą klausimą – ką daryti su kiaušiniais, kurių nuolat lieka po Velykų?
Daugiau nuotraukų (2)
Kaip juos panaudoti gudriai ir naujai, kad nereikėtų nieko išmesti, o taip pat džiugintų ir skonis?
Dvi laidos viešnios parodė, kaip panaudoti po Velykų likusius kiaušinius.
Nudžiugo ir tie, kurie mėgsta įdarytus kiaušinius, ir tie, kurie negali atsispirti užtepėlėms – „Barška puodai“ autorė Viktorija ir „Sugar free cooking“ įkūrėja Justina pasidalinso net keliais naudingais receptais, kurie pravers ne tik per Velykas, rašoma pranešime spaudai.
Kiaušinių užtepėlė su krabų lazdelėmis
Ingredientai:
krabų lazdelės;
šaltai rūkyta lašišos filė;
virti kiaušiniai;
svogūnas;
krapai;
vyšniniai pomidorai;
ikrai;
majonezas;
druska;
pipirai;
duoniukai.
Gaminimo eiga
Susmulkiname svogūną ir krabų lazdeles, vyšninius pomidorus, krapus ir viską sudedame į dubenį. Supjaustome lašišą, sukapojame virtus kiaušinius, dedame ikrus ir viską sumaišome su majonezu. Masę dedame ant duoniukų ir papuošiame daigais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.