Griliname mieste: daug pasiruošimo nereikalaujantys, bet itin gardūs patiekalai piknikams

2025 m. balandžio 23 d. 13:05
Tai oficialu – pavasaris pagaliau atėjo. Ne tas kalendorinis, o tikrasis: kviečiantis į lauką, trukdantis susikaupti biuruose dirbantiems ir taip ilgai lauktas kiekvieno iš mūsų. Kai termometras perlipa 15 laipsnių ribą, miestų ir miestelių kiemai, skverai, aikštės net paplūdimiai prisipildo žmonių, nelyg vyktų didžiausia šventė. Jie ne tik pramogauja, bet ir mėgaujasi čia pat gaminamais patiekalais. O ką skanaus pasigaminti grilinantiems mieste, pataria „Lidl“ ekspertai.
Daugiau nuotraukų (3)
O švęsti gerą orą mes mokame – tai geriausiai parodo įsibėgėjęs grilio sezonas. Marinuojame, kepame, ragaujame ir kartojame. Nors šašlykas, keptas savame kieme, dažnai būna pats skaniausias, deja, ne visi turi nuosavą kiemą ar prabangų grilį. Ypač miesto gyventojai, kurie šiltuoju metų laiku iš daugiabučių kvartalų persikelia grilinti į specialiai tam įrengtas viešąsias erdves – nuo parkų iki paplūdimių.
Miesto grilintojai, skirtingai nei savam kieme grilinantys, turi nemažai iššūkių, nes kiekviena išvyka reikalauja detalaus planavimo. Ypač jei keliaujama viešuoju transportu ar dviračiais. Pripažinkime – kibiro šašlykų ar iešmų į miesto centrą neprivežiosi, tad lengvi, paprastai pagaminami ar papildomų įrankių nereikalaujantys patiekalai tikrai gali palengvinti gyvenimą ar bent jau vakarienę.
„Lidl“ kviečia miesto grilintojus atrasti bei išbandyti paprastus, bet itin gardžius patiekalus, kurie tikrai palengvins kiekvieno iškylą ir leis smagiai mėgautis bene laukiamiausiu metų sezonu.
Be šakutės ir peilio: amžina klasika – dešrainiai
Bandelės, dešrelės ir grotelės – trys dalykai, kuriems nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei ilgo kepimo. Valgyti juos galima be lėkščių ar įrankių, todėl dešrainis tampa tobulu pasirinkimu kepantiems mieste. „Lidl“ siūlo pasigaminti visų mėgiamus prancūziškus dešrainius – itin patogius valgyti ir patinkančius tiek vaikams, tiek seneliams.
4 Dešrainiams pagaminti jums reikės:
  • 4 „Tastino“ prancūziškų dešrainių bandelių
  • „Grill & Fun“ kepamųjų vištienos dešrelių pakuotės
  • Pomidorų padažo arba kečupo, garstyčių
  • Šviežių daržovių (agurkų, vynuoginių pomidorų, ridikėlių) garnyrui
Tokius dešrainius gaminti ypač smagu – viskas paprasta, o pats procesas tampa smagia pramoga. Jei planuojate ruošti didesnį kiekį, pirmiausia išsikepkite dešreles. Vištienos dešrelės iškepa greičiau, tad taupant laiką verta rinktis būtent jas. Bandeles tereikia pašildyti – jas galite dėti ant grotelių iškart po dešrelių. Šviežias daržoves (juostelėmis supjaustytus agurkus, vynuoginius pomidorus ar ridikėlius) serviruokite šalia.
Mažieji padėjėjai mielai prisidės prie paskutinio etapo – jie gali įdėti padažus į bandeles ir, įdėję dešrelę, paruošti dešrainį svečiams ar savo draugams. Paprasta, smagu ir, be abejonės, skanu!
Sparneliai ar peteliai – iš vienos lėkštės
Paukštiena vis tvirčiau skinasi kelią į grilio entuziastų širdis, o marinuoti peteliai ir sparneliai tampa neatsiejama grilinimo vakaro dalimi. „Lidl“ siūlo platų marinuotų, kepimui paruoštų produktų pasirinkimą, tad išsirinkti bus lengva. Pažadame, kad grilinti bus tikrai „fun“.
2 porcijoms jums reikės:
  • „Grill & Fun“ viščiukų petelių paprikų marinate (peteliai turi mažai kaulų, tad valgyti juos itin patogu)
  • Mėgstamo padažo (pomidorų, tzatziki ir pan.)
  • Šviežių daržovių (agurkai, morkos, salierai)
Vištienos petelius dėkite ant grotelių ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Turėkite omenyje, kad vištienai nereikia didelės kaitros, kad nesudegtų, o ir kepti pakaks po 8–10 min. iš abiejų pusių.
Daržoves pasiruoškite iš anksto: pirma jas nuplaukite, o vėliau šiaudeliais susipjaustykite morkas, agurkus, salierus. Rekomenduojame traškias, į ranką patogiai paimamas daržoves, kurios išlaiko savo formą ir spalvą ilgą laiką. Juk valgome ir akimis, o dažnas pradeda užkandžiauti nuo nuotraukos socialiniams tinklams.
Iškeptą vištieną dėkite į vieną didensę lėkštę, gardinkite padažais ir pasiruoškite tikrai puotai!
Keptas kamamberas: kai mėsa pabosta, bet žarijos dar karštos
Tai vienas greičiausiai paruošiamų ir mažiausiai pasiruošimo reikalaujančių grilio patiekalų. Ragaujantys jį pirmą kartą dažnai nustemba, koks puikus yra sūrio ir uogų derinys. Tad jei norite maloniai nustebinti draugus ar artimuosius – keptas kamamberas bus tikrai puikus pasirinkimas. Be to, visi ingredientai lengvai telpa net į kuprinę. Lengviau nebūna!
Jums reikės:
  • 1–2 vnt. „Grill & Fun“ kamambero kepimui su bruknių uogienės pagardu
  • Jūsų mėgstamos duonelės (rekomenduojame ragauti su čiabata duona)
  • Folijos
Viskas paprasčiau nei paprasta, tačiau skonis ir vaizdas tikrai nepaliks abejingų. Šį patiekalą galima kepti tiesiog ant karštų žarijų. Tereikia kamamberą išimti iš pakuotės, suvynioti į foliją ir dėti kepti. Kepkite, kol folija šiek tiek išsipūs – dažniausiai tai trunka iki 10 minučių.
Valgyti geriausia iškart, kol sūris dar karštas ir tįstantis. Tiesiog merkite mėgstamą duonelę tiesiai į sūrį ir pagardinkite šaukšteliu uogienės – skonis prilygs restorano patiekalui prie laužo.
Skanaus!
Šiuo metu Lietuvoje veikia 81 „Lidl“ parduotuvė 29 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose, Molėtuose ir Jurbarke.
Lidlgrilispiknikas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.