Tad salotų receptų žinau begalę, dažnai tiesiog eksperimentuoju, miksuoju ir atrandu sau naujus produktų derinius, kitokius skonius.
Šias salotas pamėgau ne tik dėl buratos ar saulėje džiovintų pomidorų – šie paprasti produktai vieni mano mėgstamiausių salotų deriniuose, bet dar ir todėl, kad jos lengvai ir greitai paruošiamos.
Salotų gamyba trunka vos penketą minučių. Medaus ir garstyčių padažas neapsunkina patiekalo, o šlakelis šviežių citrinos sulčių suteikia gaivumo.
Reikės:
16 vyšninių pomidorų
2 nedidelių agurkų
8 aliejuje marinuotų saulėje džiovintų pomidorų
300 g įvairių salotų lapų
5 putpelių kiaušinių
buratos
Padažui reikės:
50 ml alyvuogių aliejaus
2 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 v. š. skysto medaus
0,5 a. š. druskos
žiupsnelio stambiai maltų juodųjų pipirų
Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis. Aš dažniausiai jų nė nepjaustau.
Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas, suplėšykite jas ir sudėkite buratą. Putpelių kiaušinius supjaustykite puselėmis.
Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir plakite šluotele, kol ištirps medus.
Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, putpelių kiaušinius, buratą atsargiai išmaišykite. Tokias salotas galima tiekti prie keptos mėsos arba valgyti vienas su šviežia bandele.