Maamoul yra ypatingi ir tuo, kad gaminami iš manų kruopų. Tačiau aš vietoje manų naudoju migdolų miltus be glitimo versijai. Šie sausainiai gaminami per Velykas arba kelios dienos iki Eid šventės.
Tada saugomi, kad būtų galima patiekti su kava ar arbata svečiams.
Dažniausia daromi kupolo arba apvalios formos, tam naudojamos maamoul sausainių formelės.
Reikės:
300g. migdolų miltų
300g. Schar miltų patisserie
350g. Ghee
3 valg. Šaukštų cukraus pudros
Mahlab prieskonių, jei turiu neturite, galite naudoti kardamoną ir/arba cinamoną.
1 kamštelio rožių vandens ir/arba 1 kamštelio apelsinų žiedų vandens
Šlakelio pieno, jei tešla per sausa. Jei gaunasi per skysta, tada dar dedame migdolų miltų.
300g. Datulių pastos, galite tokią pasidaryti ir patys / smulkintų pistacijų / smulkintų graikinių riešutų
1 arb. šaukštelio xantano gumos
Eiga:
Sumaišome sausus ingredientus, tada sudedame minkštą ghee sviestą, pilame rožių ir apelsinų žiedų vandenį, suberiame prieskonius ir cukraus pudrą. Tesla išminkome uždengiame plėvele ir gaminame įdarą. Įdarui išminkome datulių pasta su ghee (apie 100g), įdedame tų pačių prieskonių, kuriuos naudojome tešlai. Riešutų įdarui smulkintas pistacijas sumaišome su cukraus pudra, apelsinų žiedų vandeniu. Formuojame rutuliukus iš įdaro. Įdarą dedame į tešlos vidų ir formuojame sausainius formelėse. Jei tokios neturite galite pasitelkti vaizduote ir formuoti pavyzdžiui šakute. Sausainius kepame įkaitintoje orkaitėje 150–175 laipsnių temperatūroje apie 15–20 min. Atvėsusius sausainius apibarstome cukraus pudra.
Julija „Sumac_spice“