VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Orkaitėje keptas sultingas kumpis: po sočios vakarienės dar liks ir sumuštiniams, ir tortilijoms

2025 m. balandžio 30 d. 12:57
Receptas
Sukantis virtuvėje neretai norisi vienu kartu pasiruošti bent kelis patiekalus – ne tik vakarienei, bet ir kitos dienos pusryčiams ar pietų dėžutei darbe.
Daugiau nuotraukų (3)
„Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo išmėginti pigiai paruošiamą kiaulienos kumpį: iškepę jį orkaitėje turėsite sotų vakarienės patiekalą, o likučius galėsite sunaudoti sumuštiniams ir kitiems maistingiems užkandžiams, rašoma pranešime spaudai.
Orkaitėje keptas kiaulienos kumpis
Orkaitėje keptas kiaulienos kumpis – vienas universaliausių patiekalų.
Ką tik iškeptas kumpis su garnyru puikiai tiks gardžiai ir sočiai vakarienei, o ataušęs – įvairiems sumuštiniams ir užkandžiams.
Jam pagaminti reikės:
2 kg šviežio vakuumuoto kiaulienos kumpio be kaulo ir odos;
0,25 puodelio sviesto;
0,25 puodelio alyvuogių aliejaus;
7 skilt. susmulkintų česnako skiltelių;
1,5 v. š. druskos;
3 v. š. šviežio rozmarino;
1 a. š. pipirų;
0,5–1 kg smulkintų morkų,
bulvių ir svogūnų.
Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Mažame dubenėlyje sumaišykite sviestą, aliejų, česnaką, rozmariną, druską ir pipirus, kol gausite vientisą mišinį. Kiaulienos kumpį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Du trečdalius gauto mišinio įtrinkite į mėsą padengdami viršų ir šonus.
Dėkite nugarinę į didelės kepimo formos dugną. Aplink sudėkite supjaustytas morkas, bulves ir svogūnus, aptepkite jas likusia prieskonių pasta. Kepkite atidengę 15 minučių, o tada temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar apie kelias valandas – kol mėsos termometras rodys 60 laipsnių temperatūrą. Tada išimkite kepimo formą iš orkaitės, viską uždenkite folija ir palikite „pailsėti“ apie 10 minučių. Po to supjaustykite ir patiekite.
Lengvi sumuštiniai su kumpiu ir daržovėmis
Po vakarienės likus kepto kiaulienos kumpio likučių, galima pasigaminti pusryčiams ar lengviems pietums darbe puikiai tinkančius sumuštinius.
Jiems paruošti reikės:
2 riekelių mėgstamos duonos;
10 plonai supjaustytų kepto kiaulienos kumpio griežinėlių;
kelių mėgstamų salotų lapų;
1 vnt. pomidoro;
saujos daigų;
1 v. š. graikiško jogurto;
1 a. š. garstyčių;
0,5 v. š. alyvuogių aliejaus;
šlakelio citrinų sulčių;
1 a. š. medaus;
aitriųjų paprikų (pagal skonį).
Gaminimas. Daigus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Mažame dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, grūdėtas garstyčias ir medų. Atsargiai įmaišykite daigus, kad juos tolygiai padengtų padažas. Pomidorą supjaustykite riekelėmis, salotos lapus nuplaukite ir nusausinkite. Vieną duonos pusę lengvai apkepkite su trupučiu alyvuogių aliejaus. Ant kitos pusės gausiai užtepkite graikiško jogurto ir pabarstykite aitriųjų paprikų. Ant jogurto uždėkite padažu pagardintų daigų.
Ant kitos duonos riekės dėkite truputį daigų ir salotų lapus, pomidorų riekeles. Sumuštinį tvirtai suvyniokite į kepimo popierių ir palikite kelioms minutėms, kad skoniai susijungtų. Perpjaukite dantytu peiliu perpus ir patiekite.
Tortilijų suktinukai su kiaulienos kumpiu
Vietoje sumuštinių, panaudojant kiaulienos kumpį, norintys gali susisukti ir tortilijų suktinukus, kuriuos – ypač lengva paruošti.
Reikės:
2 vnt. tortilijų lakštų;
8 plonai supjaustytų kepto kiaulienos kumpio griežinėlių;
6 vnt. mėgstamų salotų lapų;
1 didelio pomidoro;
3 v. š. majonezo;
0,5 a. š. itališkų prieskonių mišinio;
0,75 puodelio mėgstamo tarkuoto sūrio.
Gaminimas. Tortilijų lakštus ištepkite majonezu, apibarstykite itališkais prieskoniais ir tolygiai išdėliokite salotų lapus. Ant salotų sudėliokite griežinėliais supjaustytus pomidorus, o ant jų – kumpio riekeles. Užbarstykite tarkuotu sūriu ir tortiliją tvirtai suvyniokite. Perpjaukite per pusę ir patiekite. Skanaus!
Kiaulienakiaulės kumpiskumpis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.