Kukulius patiekiau su bulvių koše ir kopūstų salotomis. Apsivalgymas ir ne kitaip. Išsisaugokite receptą ir gaminkite į sveikatą.
Reikės:
1 kg. kiaulienos faršo,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
1 žalios bulvės,
prieskonių mėsai,
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos,
2 v.š. miltų,
aliejaus kepimui
Padažui reikės:
3 v.š. grietinės (naudojau 30 proc.),
2 v.š. pomidorų padažo,
žiupsnelio druskos,
1 – 1.5 stiklinės vandens
Gaminimo eiga:
Į faršą įmušiau kiaušinį, sudėjau smulkintą svogūną, tarkuotą bulvę, prieskonius ir išmaišiau. Iš masės formavau kukulius, juos apvoliojau miltuose ir sudėjau kepti į keptuvę su kiek įkaitintu aliejumi. Kululius apkepiau iš abiejų pusių ir supyliau padažą (padažui skirtus produktus sumaišiau). Kukulius patroškinau ~ 5 – 7 min. ir keptuvę nukėliau nuo kaitros. Kol kepė kukuliai, išsiviriau bulves (bulves supjausčiau mažesniais gabaliukais, taip jos daug greičiau išverda), sugrūdau košę ir paruošiau šviežių kopūstų salotas... Vakarienė 10 balų.
„Gamink su Audrone“
