Patiekalai bus paprasti, būdingi Lacijaus regionui, kuriame yra Vatikanas, ir kaimyniniam Abrucui: itališka daržovių sriuba minestrone, spagečiai, ėrienos iešmeliai arrosticini ir virtos daržovės.
Daug kas domisi, kas ta ypatinga itališka sriuba, kurią kardinonalai valgys per konklavą?
Minestrone yra soti itališka daržovių sriuba, gaminama iš pomidorų sultinio ir makaronų arba ryžių. Minestrone tradiciškai buvo gaminama sunaudojant likusias daržoves, todėl galite naudoti bet kokias sezonines daržoves ir žalumynus, kuriuos turite po ranka. Todėl šios sriubos recepto variacijų yra begalė.
Pateikiame jums vieną iš klasikininės itališkos sriubos variantų, kuris aprašytas „Cookie And Kate“ puslapyje.
„Kodėl tai geriausia minestrone sriuba? Šią sočią minestrone sriubą lengva pagaminti ir ji tikrai verta pastangų. Recepte naudojamos sezoninės daržovės ir įperkami ingredientai“, – rašė maisto tinklaraštininkė.
Klasikinė itališka sriuba minestrone
Reikės:
4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto
2 vidutinių morkų, nuluptų ir supjaustytų
2 vidutinio dydžio saliero stiebų, supjaustytų
¼ puodelio pomidorų pastos
2 puodelių supjaustytų sezoninių daržovių (tinka bulvės, geltonasis ar sviestinis moliūgas, cukinija, žaliosios pupelės arba žirneliai)
4 skiltelių česnako, smulkinto
½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
½ arbatinio šaukštelio džiovinto čiobrelio
1 didelių ar 2 mažų skardinių (apie 800 gr) kubeliais pjaustytų pomidorų su skysčiu
4 puodelių (900 gr) daržovių sultinio
2 puodelių vandens
1 arbatinio šaukštelis smulkios jūros druskos
2 lauro lapų
Žiupsnelio raudonųjų pipirų
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 puodelio viso grūdo orecchiette makaronų
1 skardinės (400 gr) cannellini pupelių, nuplautų ir nusausintų (arba 1 ½ puodelio virtų pupelių)
2 puodelių špinatų, supjaustytų
lapinių kopūstų, supjaustytų
2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių
Šviežiai tarkuoto parmezano sūrio papuošimui (nebūtina)
Gaminimas:
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintą svogūną, morką, salierą, pomidorų pastą ir žiupsnelį druskos. Troškinkite maišydami apie 7–10 minučių, kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps permatomi.
Sudėkite sezonines daržoves, česnaką, raudonėlį ir čiobrelius. Troškinkite dar apie porą minučių.
Supilkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir jų sultis, sultinį ir vandenį. Įberkite druskos, lauro lapų ir raudonųjų pipirų. Gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Puodą iš dalies uždenkite dangčiu, palikite nedidelį tarpą garams išeiti.
Puodą iš dalies uždenkite dangčiu, palikite nedidelį tarpą garams išeiti.
Virkite 15 minučių, tada nuimkite dangtį ir sudėkite makaronus, pupeles ir žalumynus. Troškinkite neuždengę puodo apie 20 minučių arba kol makaronai išvirs „al dente“, o žalumynai suminkštės.
Nukelkite puodą nuo ugnies, tada išimkite lauro lapus. Įmaišykite citrinos sultis ir likusį šaukštą alyvuogių aliejaus. Jei reikia, pagardinkite druska. Jei norite, sriubos dubenėlius papuoškite tarkuotu parmezanu.