Šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ svečiai papasakos, kaip paruošti sluoksniuotą šašlyką su smulkinta jautiena, vadinamą mėsos „Napoleonu“!
Lietuvių pamiltų šašlykų tradicija siekia senovės Rytų pasaulį. Žodis „šašlykas“ kilęs iš turkų kalbos ir reiškia „iešmą“ bei ant jo esančią mėsą, rašoma pranešime spaudai.
Visgi, galime lažintis, kad tikrai ne visi yra girdėję apie šašlyką, vadinamą „Napoleonu“. Tai – legendinio torto improvizacija tik su mėsa. Čia sluoksniuojama jautienos pekanija, smulkinta mėsa, jautienos lajus ir kiaulienos šoninė.
Sluoksniuotas jautienos šašlykas „Napoleonas“
Ingredientai:
picancha jautienos kumpis;
kiaulienos šoninė;
kebabų prieskoniai;
čimičuri prieskoniai;
grilio prieskoniai;
pomidorai;
cukinijos;
pievagrybiai;
alyvuogių aliejus.
Gaminimo eiga
Nuo jautienos kumpio atskiriame riebalą ir jį susmulkiname. Dalį jautienos kumpio supjaustome plonomis juostelėmis, dalį sukapojame. Juosteles išklojame ant lentelės ir beriame prieskonius: grilio, rūkytos paprikos ir kebabų. Į smulkintą jautieną taip pat suberiame šiuos prieskonius, o į picancha riebalą (lajų) – čimičuri, rūkytos paprikos ir grilio prieskonius. Išmaišome.
Indelyje pradedame sluoksniuoti mėsą. Klojame jautienos juosteles, dedame kapotą jautieną, tiesiame šoninės juosteles, dedame riebaliukus ir vėl išklojame jautienos juostelėmis. Tuomet paliekame pastovėti šaldytuve 2 valandas.
Išėmus iš šaldytuvo, supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir veriame ant iešmų. Kepame grilyje kartu su mėgstamomis daržovėmis. Patiekiame apšlakstę pakaitintu aliejumi su čimičuri prieskoniais. Skanaus!