Arabų virtuvėje pamėgtas kuminas ne tik padeda išvengti pilvo pūtimo, kuris gali atsirasti dėl lęšių patiekalo sudėtyje, bet ir suteikia maistui sodrų, šiltą aromatą.
Kepti svogūnai patiekalui suteikia traškios teksturos bei malonaus saldaus skonio. Mudžadara galima patiekti ir su karamelizuotais svogūnais, tačiau juos paruošti užtruks ilgiau.
Patiekalą galima valgyti ir kaip pagrindinį ir kaip garnyrą. Dažniausiai kartu patiekiama jogurto su mėtomis ir gaivių salotų.
Reikės:
Pusė stiklinės rudų lęšių
Pusė stiklinės ryžių (tinka plikyti, basmati, rudieji)
1 valg. Šaukšto kumino
1 didelio saldaus svogūno
Šaukšto miltų (tinka ir farina be gliuteno)
Pusė arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
Aliejaus kepimui
Druskos
Gaminimas:
Lęšius ir ryžius nuplauname. Lęšius sudedame į nepridenganti puodą ir šiek tiek aliejuje apkepame. Supilame vandenį. Maždaug 1:2 santykiu. Verdame apie 20min. Tada sudedame ryžius, įpilame dar vieną stiklinę vandens. Įberiame druskos, kumino ir svogūnų miltelių. Verdame apie 25min, kol išgaruoja vanduo. Tada uždengiama dantį ir palaikome 10min.
Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais. Apibarstome miltais ir pasūdome. Kepame įkaitintame aliejuje, kol apskrunda. Iškepusius svogūnus sudedame ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.
Sudedame į lėkštę mudžadara ir ant viršaus uždedame kepintus svogūnus.
Valgome kartu su jogurtu pagardintu mėtomis, druska ir česnaku.