Vienas iš būdų gaminti daržoves – jas įdaryti, o tokie daržovių patiekalai papuošia ne tik kasdienį, bet šventinį stalą.
Elenos baklažanų „laiveliai“
Ingredientai:
2 vnt vidutinių baklažanų
1 vnt kubeliais pjaustytas svogūnas
3 vnt česnako skiltelių susmulkintų
Aliejaus įdaro pakepimui
50 ml daržovių sultinio
2 vnt pomidorų susmulkintų
200 g. jautienos faršo
200 g konservuotų avinžirnių
100 g fermentinio sūrio
Prieskoniai pagal skonį: druska, pipirai, raudonėliai, rūkyta paprika ir t.t.
1 v. š. pomidorų pastos
1 v. š. majonezo
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Baklažanus perpjaukite per pusę (išilgai) ir išskobkite palikdami 1 cm storio kraštelį aplink odą.
Baklažanus išdėliokite ant kepimo skardos, pabarstykite druska ir kepkite apie 20 min. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir iškepti jautienos faršą. Suberkite svogūną ir susmulkintą baklažanų minkštimą ir dar patroškinkite. Tuomet įdėkite česnako, visus mėgstamus prieskonius, pomidorų pastos, majonezo ir daržovių sultinio, avinžirnius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 5 minutes. Baklažanus įdaryti gauta mase, apibarstyti sūriu, pašauti į orkaitę dar 10 minučių, kad išsilydytų sūris. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir skanaukite!
Elena Lukšaitė