VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Nerealus padažas iš krapų: tinka ne tik salotoms, bet ir sriuboms, karštiems patiekalams gardinti

2025 m. gegužės 19 d. 16:20
Elena Lukšaitė
Receptas
Baziliko pesto žino tikrai visi. Tačiau krapesto iš krapų dar tik atranda savo kelią į lietuvių skrandį ir širdį.
Daugiau nuotraukų (3)
Krapai – viena populiariausių prieskoninių žolelių mūsų kraštuose.
Jie tinka daugeliui lietuviškų patiekalų pagardinti. O šis pagardas kuo puikiausiai tinka ne tik salotoms ar su pomidorais, bet ir sriubai, padažui, makaronų patiekalams ir pan.
„Tikras padažų karalius – krapesto“, – sako Elena.
Reikės:
100 g krapų
50 g kietojo sūrio
2 a.š. obuolių sidro acto (arba citrinos sulčių)
3–4 skiltelės česnakų
50 g moliūgų sėklų
70–80 ml alyvuogių aliejaus
druska
Gaminimas:
Į elektrinio trintuvo indą dedame krapus be kotų, česnakus ir moliūgų sėklas. Įpilame sidro acto ir alyvuogių aliejaus, viską sumalame iki tirštos konsistencijos. Pagardiname druska bei įdedame tarkuotą kietąjį sūrį, išmaišome ir krapesto paruoštas. Keli patarimai: Laikyti šaldytuve, suvartoti per mėnesį. Kad galiojimo laiaks būtų ilgesnis, česnakus reikia pakeisti granuliuotais česnakais arba česnakine druska. Vietoje moliūgų sėklų galima naudoti kitas sėklas ar riešutus. Druskos reikia labai minimaliai, kadangi kietasis sūris tikrai sūrus.
Skanaus, Elena Lukšaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.