Sultingas naminis burgeris su dūmo kvapu
Šis burgeris – tikras iškylos karalius! Tobulas vasariškas receptas, kai norisi paprasto, bet ypatingo maisto po atviru dangumi. Mėsainiui prireiks paprastų ingredientų, bet rezultatas pranoks lūkesčius. Sultinga jautiena, tirpstantis sūris, traškios daržovės ir dūmo aromatas – viskas, ko reikia tobulam patiekalui gamtoje.
Reikės (4 burgeriams):
- 600 g maltos jautienos,
- 1 nedidelio svogūno (smulkiai pjaustyto),
- 1 kiaušinio,
- 1 šaukšto pomidorų padažo,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 4 burgerių bandelių,
- 4 griežinėlių fermentinio sūrio (pvz., čederio),
- 1 pomidoro (pjaustyto griežinėliais)
- 2–3 marinuotų agurkėlių
- lapinės salotos
- majonezo, garstyčių, vorčesterio padažo – pagal skonį.
Gaminimas:
Pasiruošti faršą: sumaišyti maltą mėsą su smulkintu svogūnu, kiaušiniu, vorčesterio padažu, druska ir pipirais. Suformuoti 4 kotletus (geriausia – kiek didesnius už bandelę, nes kepdami susitrauks). Kepti ant laužo žarijų ar įkaitintų grotelių, grilio (išsikepti mėsainį galima ir keptuvėje, tačiau jis neturės ypatingo dūmo prieskonio). Kepti mėsainius 4–5 min. ant kiekvienos pusės, kol iškeps. Ant mėsos kepsnelio uždėti sūrio griežinėlį, kad šis išsilydytų. Ant grotelių paskrudinti bandeles, kol šios taps traškios ir lengvai apskrudusios.
Sluoksniuoti mėsainį – ant bandelės užtepti norimo padažo, uždėti salotą, mėsos kepsnelį su sūriu, pomidoro griežinėlį, agurkėlius, papildomai uždėti padažo ir ant viršaus uždėti bandelę. O šalia patiekalo puikiai tiks atvėsintas „Pepsi“.
Išbandykite!