VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Bandelės su cinamonu – kvapnios, minkštos ir tobulai saldžios

2025 m. liepos 4 d. 16:28
Lrytas.lt
Cinamono bandelės – tai minkštos, purios mielinės tešlos suktinukai, užpildyti sviesto, cukraus ir cinamono mišiniu. Šviežiai iškeptos jos skleidžia nepakartojamą kvapą, o skonis tiesiog tirpsta burnoje – tikras komforto desertas.
Daugiau nuotraukų (1)
  • Sudėtingumas: Vidutinis
  • Paruošimo laikas: 30–40 min.
  • Kildinimo laikas: 1,5–2 val.
  • Kepimo laikas: 20–25 min.
  • Porcijos: 10–12 bandelių
Ingredientai
Tešlai:
  • 500 g kvietinių miltų
  • 250 ml šilto pieno
  • 7 g sausų mielių (arba 25 g šviežių)
  • 1 kiaušinis
  • 80 g ištirpinto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
Įdarui:
  • 80 g minkšto sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštai cinamono
Glajui (nebūtina, bet labai tinka):
  • 100 g cukraus pudros
  • 1–2 šaukštai pieno arba tepamo sūrio (cream cheese)

Cinamono bandelių paruošimo būdas

1. Tešlos paruošimas
  • Į šiltą pieną įmaišykite mieles ir cukrų, palikite 10 min., kol suputos.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų ir žiupsnį druskos.
  • Įmaišykite aktyvuotą mielių mišinį, tada palaipsniui berkite miltus.
  • Minkykite ~10 min., kol tešla bus elastinga, šiek tiek lipni, bet nelimpanti.
  • Uždengite ir kildinkite 1–1,5 val., kol padvigubės.
2. Įdaro paruošimas
  • Minkštą sviestą sumaišykite su rudu cukrumi ir cinamonu iki vientisos pastos.
3. Bandelių formavimas
  • Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį (~40×30 cm).
  • Tolygiai paskleiskite cinamono įdarą per visą paviršių.
  • Susukite į ritinį (nuo ilgesniosios kraštinės) ir supjaustykite ~3–4 cm storio gabaliukais.
  • Sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą ar skardą, palikite pakilti dar 30 min.
4. Kepimas
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Kepkite 20–25 min., kol bandelės bus auksinės.
  • Išimkite, šiek tiek atvėsinkite prieš glazūruodami.
5. Glajus (nebūtina, bet labai rekomenduojama)
  • Sumaišykite cukraus pudrą su trupučiu pieno arba tepamu sūriu iki vientisos, šiek tiek tirštos masės.
  • Apšlakstykite bandeles dar šiltas, kad glajus švelniai susigertų.
Patarimai
  • Purumas: kuo ilgiau minkysite, tuo elastingesnė tešla – bandelės bus minkštesnės.
  • Tešla tinka užšaldymui: galite užšaldyti jau suformuotas ir pakildintas bandeles, o iškepti vėliau.
  • Rudas cukrus – būtinas: jis suteikia karamelinį skonį, kuris būdingas cinamono bandelėms.
  • Glajaus variacija: galite įdėti šlakelį vanilės arba tarkuotos citrinos žievelės.
  • Profesionalo patarimas: Norite „Cinnabon“ tipo bandelių? Į glajų įmaišykite cream cheese (tepamo kreminio sūrio), o į tešlą – grietinėlės vietoj pieno ir papildomą šaukštą sviesto.
Saldumynaibandelėsreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.