Vyras siūlo ant laužo išsikepti... moliuskų! Jūros gėrybes mėgstantys gurmanai tikrai džiaugsis šiuo delikatesu!
„Greitas, lengvas, bet netradicinis užkandis, kuris privers visus prie stalo ištempti kaklus, nes visi norės paragauti PEILENIŲ!
Pradėkim nuo to, kad peileniai yra moliuskai. Jų forma yra pailga lazdelė. O tai palengvina jų valgymą. Gurmanai neliks abejingi“, – užtikrina jis.
Grilyje kepti moliuskai-peileniai
Reikės:
- 0,5 kg peilenių
- 1 kg druskos
- 3–4 česnako skiltelių
- 2–3 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių
- 3–5 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
- saujelės petražolių.
Peilenių paruošimas:
Imam pundelį peilenių (juos parduoda supakuotus po ~0,5 kg). Merkiame į puodą su šaltu vandeniu ir „nuprausiame“ juos su daaaug druskos (3 l puode galima nepagailėti ir 1 kg. druskos).
Palaikę pusvalandį, vandenį nupilame.
Ruošiame marinatą:
Imame 3–4 česnako skilteles (kas mėgsta intensyviau – galima ir daugiau), sutriname. Pilame 2–3 valgomuosius šaukštus citrinų sulčių. Pilame 3–5 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Supjaustome saujelę petražolių.
Viską sumaišome.
Kai grilis jau paruoštas, tereikia ant įkaitusių anglių pakaitinti peilenius, kol geldelės atsidarys ir pasimatys moliuskas. Tos geldelės, kurios neatsidarė – keliauja per petį link artimiausio krūmo arba į šiukšliadėžę.
Ant ugnies užtruksite apie 3–5 minutes. Moliuskai turės skanų česnakų prieskonį ir dūmo kvapą, o skonis nukels iš Labanoro į Viduržemio jūros pakrantę.
Turite skaniausią ir mėgstamiausią savo grilio receptą? Būtinai juo pasidalinkite ir įkvėpkite gaminti kitus! Atsiųskite mums recepto aprašymą skonis@lrytas.lt su patiekalo nuotrauka ir gaukite puikių dovanų!
