VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

„Tinginys“, kokio Lietuvoje dar negamino niekas: A. Ivanauskas siūlo išbandyti išskirtinio skonio desertą

2025 m. liepos 5 d. 13:45
Alfas Ivanauskas, kulinarinių knygų autorius, virtuvės šefas, prodiuseris
Dalinuosi patiekalo receptu iš savo naujausios vasaros knygos „Prisirpusi vasara“, kuris yra lengvai pagaminamas ir pavyksta iš pirmo karto. Šis patiekalas atneš šventę kaip koks Kalėdų Senelis, kuris neša dovanas ir per balas, ir per girgždantį sniegą.
Daugiau nuotraukų (3)
Vyšnių skonio „Tinginys“ su trešnėmis
Gaminimo laikas: apie 30–40 min.
Šaldymas: mažiausiai 12 val. (geriausia – per naktį)
Reikės (10–12 asm.):
  • 500 g varškės
  • 190 ml sutirštinto pieno
  • 60 g tirpinto sviesto
  • 2–3 v. š. amareto (jei valgys vaikai, jo į masę nepilkite)
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • 1 a. š. vanilės aromato
  • 100 ml vandens
  • 72 g vyšnių skonio želės
  • 400 g sausainių
  • 400 g vyšnių arba trešnių
  • 30 g tarkuoto šokolado su lazdynų riešutais

Vyšnių skonio tinginio gaminimas:

Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilkite sutirštintą pieną, tirpintą sviestą, amaretą (jei naudosite), citrinų sultis ir vanilės aromatą. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite puodą su vandeniu ir suberkite vyšnių skonio želės miltelius. Maišykite, kol jie visiškai ištirps ir masė įgaus klampaus sirupo konsistenciją. Paruoštą želę nuolat plakdami po truputį įmaišykite į varškės masę. Suberkite trupintus sausainius ir viską gerai išmaišykite.
Pailgą formą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi. Ant dugno tolygiai paskleiskite varškės ir sausainių kremo, ant jo – sluoksnį pjaustytų trešnių. Sluoksniavimą tęskite ta pačia tvarka.
Formą uždenkite ir dėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 12 val. (geriausia – per naktį), kad desertas visiškai sustingtų.
Prieš patiekdami „Tinginį“ išimkite iš šaldiklio ir palaikykite kambario temperatūroje 2–3 val.
Papuoškite šviežiomis vyšniomis ir šokolado su lazdynų riešutais drožlėmis.
desertastinginysreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.