Kai nosį kutena šviežiai nupjautos žolės aromatas, o vakare, laukiant ant laužo čirškančių kepsnių ar sultingų daržovių vis tenka vyti šalin palei ausį zyziantį uodą...
Šį pyragą kepdavau labai dažnai, kai mano vyresnelis buvo mažas dar. Paskui pasimiršo ir daug metų nekepiau. Vakar benaršydama po savo senus užrašus radau ši receptą ir vyresnelis iškepė.
Tikrai nėra tas, kurį reikia valgyti metant svorį, bet kartais reikia to gabaliuko.
Reikės:
- 1 skardinės „Rududu“ tipo kremo,
- 500 g maskarponės sūrio,
- 3 kiaušinių,
- 2 pakelių sausainių („Gaidelis“, ar kitokių panašių),
- 100 g sviesto.
Karamelinio sūrio pyrago gaminimas:
Sulaužyti sausainius (kaip tinginiui), sviestą ištiprinti ir sumaišyti su sausainiais. Dėti į formą ir kepti orkaitėj ~200 laipsnių temperatūroje apie 10–15 min.
Tada sumaišyti „Rududu“, maskarponės sūrį ir kiaušinius. Supilti ant sausainių, išlyginti ir dar kepti orkaitėj 160 laipsnių temperatūtoje apie 45–50 min.
