Purus karamelinis sūrio pyragas: šį brangų receptą saugojo daug metų

2025 m. liepos 13 d. 22:04
„Samčio užrašai“
Receptas
Vasara... Tas nuostabus metų laikas, kai visa gamta tarsi pripildyta vienas po kito išsiskleidžiančių žiedų aromato, kai saulė lepina mus savo šiluma, o po stipraus, šilto vasaros lietaus vėl mėgaujamės gaiva ir niekuo nepakeičiamu, lyg ir nuo vasaros neatsiejamu kvapu.
Daugiau nuotraukų (2)
Kai nosį kutena šviežiai nupjautos žolės aromatas, o vakare, laukiant ant laužo čirškančių kepsnių ar sultingų daržovių vis tenka vyti šalin palei ausį zyziantį uodą...
Šį pyragą kepdavau labai dažnai, kai mano vyresnelis buvo mažas dar. Paskui pasimiršo ir daug metų nekepiau. Vakar benaršydama po savo senus užrašus radau ši receptą ir vyresnelis iškepė.
Tikrai nėra tas, kurį reikia valgyti metant svorį, bet kartais reikia to gabaliuko.
Reikės:
  • 1 skardinės „Rududu“ tipo kremo,
  • 500 g maskarponės sūrio,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 pakelių sausainių („Gaidelis“, ar kitokių panašių),
  • 100 g sviesto.

Karamelinio sūrio pyrago gaminimas:

Sulaužyti sausainius (kaip tinginiui), sviestą ištiprinti ir sumaišyti su sausainiais. Dėti į formą ir kepti orkaitėj ~200 laipsnių temperatūroje apie 10–15 min.
Tada sumaišyti „Rududu“, maskarponės sūrį ir kiaušinius. Supilti ant sausainių, išlyginti ir dar kepti orkaitėj 160 laipsnių temperatūtoje apie 45–50 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.