K. Starkienės lazanija: labai skaniai ir greitai – jos nereikės net kepti

2025 m. rugsėjo 8 d. 12:06
Lrytas.lt
Vis dar kupina vasaros kelionių įspūdžių, šeštadienius Kotryna Starkienė kviečia praleisti taip, tarsi atostogos dar nebūtų pasibaigusios.
Daugiau nuotraukų (3)
Todėl TV3 laida „Kotrynos burtai“ pakvietė mėgautis ne tik paprastai paruošiamais, bet ir itališkų skonių kupinais patiekalais. Ar esate kada gaminę tokią lazaniją, kurios nereikia kepti? Pats metas ją išbandyti, rašoma pranešime spaudai!
Kotryna pasakoja, kad rugsėjis jai, kaip ir daugeliui iš mūsų, yra prisitaikymo mėnuo. Tai – laikas, kai bandome atsisveikinti su atostogų režimu, ir pereiti į visai kitokį, mokyklų, būrelių, darbų ir nesibaigiančių reikalų tempą.
„Todėl šį mėnesį pasiūlysiu paprastų, greit paruošiamų ir labai gardžių patiekalų, kurie, tikiuosi, palengvins ir jūsų kasdienybę. Pirmojoje sezono laidoje paruošiau lazaniją. Tokią, kurios nė nereikia kepti! Tai – patiekalas iš sezoninių daržovių su kreminiu varškės kremu“, – intrigavo ji.
Lazanija
Ingredientai:
  • lazanijos lakštai;
  • pomidorai;
  • cukinija;
  • 400 g 9% riebumo varškė;
  • 4 šaukštai grietinės;
  • 2 šaukštai kefyro;
  • česnako skiltelė;
  • kietasis sūris;
  • druska;
  • pipirai;
  • šviežios žolelės (čiobreliai, šalavijas, bazilikai, mėtos…)

Lazanijos gaminimo eiga:

Pirmiausiai paruoškite varškės kremą. Į smulkintuvą sudėkite varškę, grietinę, kefyrą bei šiek tiek susmulkintą česnaką, o tuomet sutrinkite iki vientisos, glotnios konsistencijos. Kremą sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir pipirų. Gerą saują nuplautų ir nusausintų šviežių žolelių sukapokite kuo smulkiau ir sudėkite į varškę. Viską labai gerai išmaišykite. Varškės kremą laikykite šaldytuve, kol jo prireiks.
Cukiniją supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir, pašlakstę alyvuogių aliejumi, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę gerai apskrusti.
Lazanijos lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje. Išėmus iš vandens tuoj pat apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad nesuliptų.
Pradėkite sluoksniuoti lazaniją. Man patinka ruošti mažesnes, individualias lazanijas, tad iš pradžių supjaustau makaronų lakštus tokio dydžio gabalėliais, kokie tiktų vienai porcijai. Į lėkštę dėkite vieną lakštą, patepkite varškės kremu ir ant jo išdėliokite pomidoro griežinėlius bei pabarstykite druska. Ant viršaus dėkite kitą lazanijos lakštą, vėl kremą ir keptas cukinijas. Ant paskutinio viršutinio lakšto sudėkite kremą, pabarstykite baziliko lapeliais ir papuoškite keptų pomidorų šakele.
Lazaniją apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu, bei tarkuota citrinos žievele ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Patiekite iš karto. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.