Kur tinkamiausia vieta duonai laikyti?

Trečdalis lietuvių duoną laiko šaldytuve. Tą rodo kepyklos „Fazer Lietuva" tyrimas. Kaip aiškina Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė, šaldytuvas nėra tinkamiausia vieta duonai laikyti. Kodėl? Ir ką tuomet rinktis tam trečdaliui lietuvių, kurie mano, jog būtent šaldytuve duona išsilaiko ilgiausiai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 11:49 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:54 PM

Duonos laikymas šaldytuve suteikia jai kitas savybes – keičiasi jos tekstūra, ji praranda turimą skonį ir greičiau išdžiūsta. Šviežioje duonoje yra apie 40-50 proc. drėgmės, kuri labiausiai garuoja 0 – + 2 laipsnių temperatūroje“, – teigia V.Jarošienė.

Specialistės teigimu, duonos gaminius rekomenduojama laikyti sausoje vietoje, gerai vėdinamoje patalpoje, kambario temperatūroje (+ 18 laipsnių), ir suvartoti per keturias dienas.

„Geriausia duoną laikyti duoninėje, kurią būtina tinkamai prižiūrėti, dažnai plauti, gerai išdžiovinti“, – sako V.Jarošienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.