Laidos „VMG kulinarinis žurnalas“ („Lietuvos ryto“ TV) komanda su nenuilstančiu Alfu Ivanausku visus sveikina artėjančių švenčių proga ir siūlo dar vieną puikų receptą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.
Mieliniams pyragaičiams (6–8 asmenims) reikės:
250 g sluoksniuotos mielinės tešlos,
pusės indelio karamelizuoto sutirštinto pieno „Rududu“,
vieno žalio obuolio,
2 prinokusių bananų,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
žiupsnelio obuolių pyrago prieskonių mišinio,
1–2 šaukštų cukraus pudros.
Gaminimas. Plonai iškočiokite atšilusią tešlą ir aptepkite karamelizuotu sutirštintu pienu.
Ant viršaus suberkite griežinėliais pjaustytus bananus ir smulkintus obuolius. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir pagardinkite prieskonių mišiniu.
Atsargiai susukite vyniotinį ir supjaustykite 2–3 cm pločio pyragaičiais.
Pyragaičius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15–20 minučių. Pyragaičius apibarstykite cukraus pudra.
Skanių švenčių!