Kulinaras Alfas Ivanauskas siūlo Kalėdas pagardinti obuoliais

Ant Kalėdų stalo tarp daugybės patiekalų neabejotinai atsiras vietos ir mieliniams pyragaičiams, nuo kurių sklinda malonus keptų obuolių kvapas.

Mielinis pyragas.
Mielinis pyragas.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

Dec 22, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:01 PM

Laidos „VMG kulinarinis žurnalas“ („Lietuvos ryto“ TV) komanda su nenuilstančiu Alfu Ivanausku visus sveikina artėjančių švenčių proga ir siūlo dar vieną puikų receptą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Mieliniams pyragaičiams (6–8 asmenims) reikės:

250 g sluoksniuotos mielinės tešlos,

pusės indelio karamelizuoto sutirštinto pieno „Rududu“,

vieno žalio obuolio,

2 prinokusių bananų,

pusės žaliosios citrinos sulčių,

žiupsnelio obuolių pyrago prieskonių mišinio,

1–2 šaukštų cukraus pudros.

Gaminimas. Plonai iškočiokite atšilusią tešlą ir aptepkite karamelizuotu sutirštintu pienu.

Ant viršaus suberkite griežinėliais pjaustytus bananus ir smulkintus obuolius. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir pagardinkite prieskonių mišiniu.

Atsargiai susukite vyniotinį ir supjaustykite 2–3 cm pločio pyragaičiais.

Pyragaičius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15–20 minučių. Pyragaičius apibarstykite cukraus pudra.

Skanių švenčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.