„Net neįtariau, kad juose nėra mėsos. Tai buvo meilė nuo pirmo kąsnio, ir dabar, Kalėdas švęsdama Lietuvoje, be šio patiekalo niekaip neapsieinu. Tai puikus, nesunkiai paruošiamas ir mūsų kraštuose dar ne itin ragautas garnyras“, – pasakojo Rimantė.
Patiekalui reikės:
1 smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
2 šaukštelių rapsų aliejaus
1 šaukštelio smulkiai pjaustytų šalavijų
80 g duonos džiūvėsėlių
1 kiaušinio
druskos ir pipirų
Kaip gaminti?
Su aliejumi pakepinkite svogūną ir česnaką (kol suminkštės, bet ne apskrus). Sumaišykite svogūną, česnaką, džiūvėsėlius ir šalavijus, įmuškite kiaušinį ir iš gautos masės suformavę rutuliukus pakepkite juos orkaitėje apie pusvalandį.
Jei kepate kalakutą ar vištą, ši masė bus puikus kamšalas – duonos trupiniai prisigers mėsos sulčių ir taps dar aromatingesni. Tuomet jau bus jūsų valia rinktis – patiekti įdarą biriu pavidalu ar iš jo kepti rutuliukus.
Jei norisi dar daugiau Kalėdų dvasios, į tešlą įberkite pusę stiklinės džiovintų spanguolių, rutuliukus apsukite vytintu kumpiu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.