Sriubai trūksta skonio? Ją išgelbės vienas ingredientas

Kartais juk pasitaiko – išverdate sriubą, kuri ir skaniai kvepia, ir tinkamai pasūdyta, tačiau jos skonis – blankus. Atrodo, tarsi kažko trūktų, tačiau nežinote, ko?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2015, 9:42 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:46 PM

Yra lengvas būdas tai ištaisyti, rašo virtuvės patarimų portalas thekitchn.com. Sriubai reikia rūgšties!

Šlakelis rūgštaus padažo ar, pavyzdžiui, citrinos sulčių, įpiltas baigiant virti, paryškins skonį, ypač jei jūsų puode – daržovių ar mėsos sriuba. Tiktai nepadauginkite – pilkite po šlakelį ir ragaukite, kol jūsų blanki sriuba pavirs gyva, ryškia, skania.

Štai keletas rūgščių ingredientų, kuriuos galite panaudoti sriubai:

Citrinų arba žaliųjų citrinų sultys. Pradėkite nuo arbatinio šaukštelio ir pilkite tiek, kol skonis taps priimtinas.

Actas. Pilkite pusę arbatinio šaukštelio mėgstamo acto. Jei patiks – pilkite dar.

Pomidorai. Šviežius ar savo sultyse konservuotus pomidorus galite dėti į sriubą jai baigiant virti.

Marinuotos daržovės. Kartais net nuostabu, kaip į sriubą įmesti supjaustyti marinuoti agurkėliai, svogūnai, kopūstai ar burokėliai atgaivina sriubą.

Grietinė arba jogurtas. Klasika. Vienas šaukštas į lėkštę – ir atrodo gražu, ir atgaivina skonį.

Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „Skonis“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.