9 ingredientai, kurie į sriubą turi patekti paskutinę minutę

Sriuba – valgis, kuris verdamas lėtai ir ilgai, kad jame derėtų visi ingredientai, skoniai ir kvapai. Tačiau yra keletas dalykų, kurie į sriubą turi patekti tiktai paskutinę minutę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 5:14 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:05 AM

Apie grietinę, suprantama, žinote. O kokie kiti produktai į sriubą turi patekti vėliausiai? Šį sąrašą sudarė virtuvės patarimų portalas „The Kitchn“.

1. Šviežios žolelės. Tokių žolelių, kaip krapai ar petražolės nereikia kaitinti, mat kaitroje prapuola ne tik jų kvapas, bet ir traškumas. Išimtis – tokios žolelės, kaip rozmarinai ar čiobreliai. Jie turi šiek tiek pavirti, kad sriuboje pasklistų jų kvapas. Be to, kramtyti žalias tokias žoleles nėra pats maloniausias dalykas.

2. Sūris. Sūryje yra riebalų, kurie dideliame karštyje atsiskiria, todėl geriausia sūrio per anksti neįmaišyti į karštą sriubą. Jeigu sriubai sutirštinti naudojate fermentinį sūrį, įmaišykite jį, kai puodą nukelsite nuo ugnies. O jei pagal receptą reikia kietojo sūrio, pabarstykite juo sriubos porciją – tai suteiks nepakartojamo kvapo ir skonio.

3. Jūrų gėrybės. Daugelis jūsų gėrybių pervirtos tampa tarsi guminės, tad krevetes, moliuskus į puodą meskite sriubai baigiant virti ir nevirkite ilgiau nei keletą minučių.

4. Aštrus padažas. Įpylus į sriubą jo per anksti jis praras savo jėgą. O jeigu sriuba nebus aštri, kam tuomet tas aštrus padažas? Geriausia juo paskaninti jau į lėkštes supilstytą sriubą.

5. Svogūnų laiškai. Juos berkite tik į jau paserviruotą lėkštę, nes kaitroje jie netenka ir kvapo, bet ir spalvos.

6. Actas. Šlakelis acto suteikia gyvo skonio lęšių ar kitoms tirštoms sriuboms, tačiau įpylus per anksti nebus jokios naudos. Be to, nepadauginkite.

7. Citrina. Citrinos žievelė ar sultys praranda gyvybingumą, jei yra kaitinamos. Tad jomis paskaninti sriubą geriausia prieš pat patiekiant.

8. Pesto padažas. Pesto ar kiti žolelių padažai į sriubą turi patekti paskutinėje stadijoje – tik taip bus išsaugotas šviežias žolelių skonis, kvapas ir spalva.

9. Skrebučiai. Jais gardinama tiktai į lėkštes supilstyta sriuba, kitaip skrebučiai išteš, o sriuba virs koše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.