Eksperimentas: kaip iškepti gerą kepsnį iš šaldytos mėsos

Norite gero jautienos kepsnio? Nėra nieko puikiau už kepsnį iš šviežios mėsos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-07 08:11, atnaujinta 2018-01-13 21:33

Šaldyta jautiena, pasirodo, taip pat nėra blogas pasirinkimas, tačiau amerikiečio virtuvės šefo Dano Souza eksperimentas parodė, kad norint iškepti gerą kepsnį iš šaldytos jautienos reikia žinoti tam tikras paslaptis.

Virtuvės profesionalas atliko bandymą su 2,5 centimetro storio jautienos nugarinės kepsniu. Jis padalino jį perpus ir abi dalis užšaldė. Po to vieną jų išėmė iš šaldiklio ir atšildė. Kita dalis liko užšaldyta.

Kepsniai buvo kepami klasikiniu būdu: dedami į įkaitintą keptuvę, kiekviena pusė buvo kepama po 90 sekundžių.

Po to kepsniai buvo perkelti į 140 laipsnių temperatūros orkaitę – ten jie kepė, kol mėsa kepsnio viduryje pasiekė 62 laipsnius. Keptuvėje abu kepsniai apkepė panašiai, tačiau užšaldytas ilgiau kepė orkaitėje – maždaug 18-20 minučių, tuo tarpu atšildyta dalis – 10-15 minučių.

Paaiškėjo, kad tas jautienos gabalas, kuris keptuvę pasiekė neatšildytas, ne tik prarado mažiau drėgmės ir iškepė tolygiau. Jo skonis buvo geresnis nei to kepsnio, kuris buvo atšildytas. Be to, kepant užšaldytą kepsnį perkepė daug plonesnis sluoksnis mėsos nei kepant kepsnį iš atšildytos mėsos.

D.Souza atkreipė dėmesį ir į tai, kad kepsnys turi būti tinkamai užšaldytas ir laikomas: kepsniui paruoštus gabalus reikia išdėlioti ant kepimo popieriaus, o kai jie sušąla, kiekvieną įvynioti į plastiko plėvelę ir dėti į plastiko maišelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją