Penki patarimai pratęs jūsų keptuvės gyvenimą

Įsigijote keptuvę su nepridegančia danga? Dabar sužinokite, kaip su ja elgtis, kad ji ilgiau tarnautų. Pataria „Huffpost Taste“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:31 AM

1. Niekada neleiskite keptuvei perkaisti, ypač jei ji tuščia. Pernelyg didelė kaitra trumpina jos tarnavimo trukmę. Idalu – vidutinis karštis.

2. Nors daugelis keptuvių gamintojų nurodo, jog jas galima plauti indaplovėse, keptuvės plovimas rankomis yra saugesnis. Palaukite, kol keptuvė atauš, o tuomet išplaukite vandeniu, naudodami švelnią kempinę ir ploviklį. Nenaudokite valiklių, turinčių abrazyvinių detalių.

3. Keptuvę plaukite kas kartą, kai ja pasinaudosite. Netgi jei ji atrodo švari, o riebalus pašalinote popierine servetėle, geriau pakiškite ją po tekančiu vandeniu. Net ir mažiausia kruopelytė maisto, likusi keptuvėje, kitą kartą kepant ims degti, temperatūra toje vietoje bus daug aukštesnė, o tai gali pažeisti keptuvės paviršių. Ir nekrapštykite maisto likučių kietu daiktu, pavyzdžiui, peiliu.

4. Saugokite keptuvės paviršių ir tuomet, kai ji padėta į lentyną. Jeigu ant keptuvės dedate kitą keptuvę ar puodą, patieskite popierinę servetėlę, kad nebūtų pažeistas keptuvės paviršius.

5. Su keptuve elkitės švelniai – nedaužykite, negremžkite, nieko joje nepjaustykite. Kepdami venkite metalinių įrankių – naudokite medinius, plastikinius ar silikoninius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.