Be lukšto virtas kiaušinis – lengviau nei įsivaizduojate

Kiaušinis turi išvirti taip, kad trynys liktų skystas, o jį suptų sukietėjęs baltymas.<br>123rf nuotr.
Kiaušinis turi išvirti taip, kad trynys liktų skystas, o jį suptų sukietėjęs baltymas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:36 PM

Tradicinis patiekalas – be lukšto virtas kiaušinis – paprastai verdamas atsargiai suleidžiant kiaušinį į kunkuliuojantį puodą. Tačiau išvirti kiaušinį taip, kad trynys liktų kreminės konstistencijos, o jį suptų sukietėjęs baltymas, pasiseka toli gražu ne visiems – kiaušinis dažnai išskysta ir praranda formą.  Reikia gerų įgūdžių ir patirties, kad kiaušinis liktų kiaušiniu, o ne padrika baltymų ir tynio mase.

Pasirodo, yra kur kas paprastesnis būdas išvirti tokį kiaušinį.

Paimkite tuščią puodelį, ant jo kraštų uždėkite plėvelę ir joje padarykite įdubimą. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir atsargiai įmuškite kiaušinį. Plėvelę suimkite už kraštų, juos suriškite ir dėkite maišelį į karštą (ne verdantį) vandenį. Palaikykite 3-4 minutes, ištraukite ir mėgaukitės skaniais pusryčiais! Valgykite su skrebučiu, patiekite su daržovėmis ar padažu – kaip tik jums patinka.

Kad jaustumėtės tvirčiau, pažiūrėkite vaizdo siužetą. Skanių pusryčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.