Tradicinis patiekalas – be lukšto virtas kiaušinis – paprastai verdamas atsargiai suleidžiant kiaušinį į kunkuliuojantį puodą. Tačiau išvirti kiaušinį taip, kad trynys liktų kreminės konstistencijos, o jį suptų sukietėjęs baltymas, pasiseka toli gražu ne visiems – kiaušinis dažnai išskysta ir praranda formą. Reikia gerų įgūdžių ir patirties, kad kiaušinis liktų kiaušiniu, o ne padrika baltymų ir tynio mase.
Pasirodo, yra kur kas paprastesnis būdas išvirti tokį kiaušinį.
Paimkite tuščią puodelį, ant jo kraštų uždėkite plėvelę ir joje padarykite įdubimą. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir atsargiai įmuškite kiaušinį. Plėvelę suimkite už kraštų, juos suriškite ir dėkite maišelį į karštą (ne verdantį) vandenį. Palaikykite 3-4 minutes, ištraukite ir mėgaukitės skaniais pusryčiais! Valgykite su skrebučiu, patiekite su daržovėmis ar padažu – kaip tik jums patinka.
Kad jaustumėtės tvirčiau, pažiūrėkite vaizdo siužetą. Skanių pusryčių!