Jūs tikrai dar ne viską žinote apie savo mikrobangų krosnelę

Mikrobangų krosnelė praverčia ne tik šildant maistą.<br>123rf nuotr.
Mikrobangų krosnelė praverčia ne tik šildant maistą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:54 PM

Ar mikrobangų krosnelę prisimenate tik tuomet, kai reikia pašildyti maistą? Vadinasi, dar ne viską žinote apie šį virtuvės prietaisą.

„Household Hacker“ pateikia 10 patarimų, kurie padės sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų.

1. Ar kada nors buvo taip, kad užklijavote ant voko lipduką, o po to jį teko nulupti, nes suklydote rašydami adresą? Suvilgykite lipduką keletu lašelių vandens ir įdėkite voką į mikrobangų krosnelę 20 sekundžių. Po to lengvai jį nulupsite.

2. Užkandis per keletą minučių. Mėgstate skrudintą šoninę? Ją labai greit iškepsite mikrobangų krosnelėje – sudėkite plonai supjaustytą mėsą ant atvirkščiai padėto dubenėlio (iš tokios medžiagos, kurią galima naudoti mikrobangų krosnelėje). Pridenkite popieriniu rankšluosčiu ir dėkite į mikrobangų krosnelę – įjunkite krosnelę tiek minučių, kiek šoninės gabalėlių norite paskrudinti. 

3. Kukurūzai, kaip žinia, verda labai ilgai. Mikrobangų krosnelė padės tai padaryti vos per tris minutes – susukite kukurūzo burbuolę į sudrėkintą popierinį rankšluostį ir dėkite ją į krosnelę 3 minutėms.

4. Kaip dezinfekuoti medinę pjaustymo lentelę? Ir vėl padės mikrobangų krosnelė. Dėkite lentelę į krosnelę vienai minutei – po to visos bakterijos bus žuvusios.

5. Atgaivinti poros dienų senumo spurgas, pyragėlius, duoną taip pat padės mikrobangų krosnelė – pakaks 12 sekundžių, kad galėtumėte gardžiuotis tokiais kepiniais, kaip ką tik iš kepyklos.

6. Ar žinojote, kad mikrobangų krosnelė gali pati išsivalyti? Į dubenį vandens išspauskite citrinos sultis, dėkite ten citriną ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 3-4 minutes. Po  to lengvai pašalinsite visus nešvarumus.

7. Daugiau neverkite pjaustydami svogūną. Prieš pradėdami jį smulkinti įdėkite svogūną į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių. Nebus jokių ašarų!

8. Bulvių traškučiai – per šešias minutes. Kai užsimanysite ko nors pikantiško, plonai supjaustykite bulvę, sudėkite griežinėlius vienu sluoksniu ir dėkite į mikrobangų krosnelę 3 minutėms. Po to griežinėlius apverskite ir kepkite dar 3 minutes. Pabarstykite druska ir mėgaukitės!

9. Reikia šildančio kompreso? Paprastas sprendimas – į švarią kojinę suberkite ryžių ir pašildykite porą minučių mikrobangų krosnelėje. Kompresas paruoštas.

10. Sterilizuokite kempinėles. Jos – tikra bakterijų kaupykla. Įdėkite kempinėlę į mikrobangų krosnelę – pakaitinus jose neliks nė vieno ligų sukėlėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.