Paprasta gudrybė, kaip greičiau atšildyti šaldytą mėsą

Visos šeimininkės sutiks: geriausia gaminti iš šviežios, nešaldytos mėsos, tačiau visiems mums kartais prisieina išsitraukti mėsą iš šaldiklio. Kaip geriausia ją atšildyti, kad prarastume kuo mažiau vertingųjų medžiagų ir skonio?

Kokį mėsos atšildymo būdą renkatės jūs?<br>123rf nuotr.
Kokį mėsos atšildymo būdą renkatės jūs?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-18 13:44, atnaujinta 2017-11-28 05:04

Pataria virtuvės patarimų portalas thekitchn.com

Idealusis būdas: šaldytuve

Jeigu niekur neskubate, planuojate rytdienos pietus, pats geriausias būdas atšildyti mėsą – šaldytuve. Paprasčiausiai dėkite mėsos gabalą į lėkštę ar dubenį (mėsa gali likti plastiko pakuotėje) ir palikite šaldytuve per naktį. Jeigu dėsite tiesiai ant lentynos, o ne į kokį nors indą, ryte gali tekti šluostyti išsiskyrusius skysčius.

Jeigu mėsos gabalas didesnis, pavyzdžiui, višta, per naktį ji gali ir neatšilti. Įvertinkite tai planuodami darbus virtuvėje.

Atšildytą maltą mėsą, vištieną, jūros gėrybes šaldytuve galite laikyti dar dieną-dvi, o jautieną, kiaulieną, avieną – 3-5 dienas.

Antrasis būdas: šaltame vandenyje

Kur kas dažniau pasitaiko situacija, kai grįžtate iš darbo namo, o po kelių valandų vakarienė turi būti ant stalo. Tokiu atveju praverčia šis mėsos atšildymo būdas: dėkite ją į uždaromą plastiko maišelį ir panardinkite į šalto vandens dubenį.

Atšilimo laiką nulemia mėsos gabalo dydis – dešrelės, vištos krūtinėlė be kaulų, kepsniai, pjausniai atšils maždaug per valandą. Didesniems gabalams prireikis 2-3 valandų, per tą laiką reikės ne kartą pakeisti vandenį – jis turi būti šaltas.

Skubusis metodas: prireiks mikrobangų krosnelės

Jeigu jums mėsos reikia čia pat ir greitai, ją atšildyti galite mikrobangų krosnelėje. Tačiau atsargiai: kartais iš prietaiso galima ištraukti pusiau apdorotą mėsą, tad įsigilinkite į instrukcijas. Arba sustabdykite krosnelę kas 45 sekundes ir patikrinkite, ar mėsa dar nekepa.

Dar vienas metodas – natūralus ir greitas

Gerų patarimų portalas thekitchn.com atliko eksperimentą ir patikrino teoriją, ar tikrai natūraliai atšildoma mėsa atšyla greičiau, jeigu ji padėta ant aliuminio folijos. Pasirodo, tai tikrai geresnis būdas nei atšildyti mėsą, esančią ant medinio ar plastikinio paviršiaus.

Aliuminio folija sugeria šilumą iš aplinkos ir atiduoda ją atšildomam produktui.

Eksperimentui buvo parinkti du kiaulienos pjausniai su kaulu. Vienas buvo padėtas ant lėkštės, kitas – ant folijos lakšto. Pastarąjį buvo galima kepti jau po valandos. Ant lėkštutės buvęs pjausnys šilo dar 45 minutes.

Tad kurį atšildymo būdą dabar rinksitės jūs?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.