Kodėl neverta išmesti braškių „sijonėlio“?

Per vasaros karščius mažiausiai norisi galvoti apie racionalumą ir taupumą. Tačiau verta žinoti, kaip teisingai valyti braškes, kad neišmestumėme to, ką galima kuo puikiausiai panaudoti – uogų viršūnėlių – lapelių, supančių uogą, ir sudarančių savotišką sijonėlį. 

Sumanios šeimininkės sunaudoja ne tik braškes, bet ir jų „sijonėlius“.<br>123rf nuotr.
Sumanios šeimininkės sunaudoja ne tik braškes, bet ir jų „sijonėlius“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2015, 6:30 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 2:47 AM

Maisto tinklaraštininkus vienijantis interneto portalas „Food52“ pataria nuskabytas ar nupjautas nuplautų braškių viršūnėles mesti ne į šiukšliadėžę, bet sudėti į didelį stiklainį. Užpilti jas vandeniu ir palikti valandai šaldytuve.

Taip pasiruošite puikų vaisinį vandenį – malonesnio skonio ir saldesnį, nei vis labiau populiarėjantis vanduo su agurkais ar citrina.

Toks paprastas gėrimas padės ir atsigaivinti tvankią vasaros dieną, ir sutaupyti.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.