Pats greičiausias būdas gėrimui atšaldyti: pakaks kelių minučių

Karštą dieną norisi vėsaus gėrimo.<br>123rf nuotr.
Karštą dieną norisi vėsaus gėrimo.<br>123rf nuotr.
Karštą dieną norisi vėsaus gėrimo.<br>123rf nuotr.
Karštą dieną norisi vėsaus gėrimo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 5, 2015, 3:37 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 10:22 PM

Norisi ko nors šalto, o jūsų gėrimas – šiltas tarsi arbata? Žinovai dalijasi šiuo metodu: sudrėkinkite popierinio rankšluosčio skiautę ir apvyniokite ja butelį. Dėkite į šaldiklį, ir po 15 minučių gerkite atšaldytą gėrimą.

O jeigu norite gėrimą atšaldyti dar greičiau, ir esate linkę eksperimentuoti, išbandykite šį DaveHax gerų patarimų portalo triuką. 

Į didelį dubenį įpilkite vandens ir pridėkite ledukų iš šaldymo kameros. Įberkite porą šaukštų druskos ir išmaišykite. Į dubenį pamerkite gėrimo skardinę.  Druska priverčia ledus greičiau tirpti, paimdama energiją iš skardinėje esančios medžiagos – skysčio. Taip jis greičiau atvėsta.

Kaip parodė DaveHax eksperimentas, po poros minučių skardinėje esančio skysčio temperatūra sumažėjo net 19 laipsnių – nuo 24 nukrito iki 5. 

Pabandėme taip atšaldyti gėrimą ir mes. Per porą minučių nuo 27 laipsnių jis atšalo iki 12. Galbūt reikėjo daugiau druskos ar ledukų, galbūt palaikyti ilgiau. Tačiau šis triukas tikrai veikia!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.