Trys būdai, kaip ilgiau išsaugoti šviežią avokadą

Avokadai yra pernelyg vertingi ir brangūs vaisiai, kad juos švaistytume. Tačiau juk dažnai būna, kad panaudojate vos pusę vaisiaus. Ką daryti su kita puse, kad ji nepajuoduotų, ir jos netektų išmesti?

Yra net keletas būdų, kurie leidžia ilgiau išsaugoti avokadą šviežią.<br>123rf nuotr.
Yra net keletas būdų, kurie leidžia ilgiau išsaugoti avokadą šviežią.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 3:20 PM

Dažniausiai siūloma palikti avokado puselėje kauliuką. Tačiau, kaip rašo food52.com, tokiu atveju žalia išlieka tik ta avokado dalis, kuri liečiasi su kauliuku – likusi atvira vaisiaus dalis netenka žvilgesio ir gražios spalvos.

Food52.com pateikia tris alternatyvius metodus, kaip laikyti perpjautą avokadą, kad minkštimas nepajuoduotų.

Svogūnas. Į indelio dugną dėkite stambiai supjaustyto raudonojo svogūno, ant jo – perpus perpjautą avokadą (nupjautąja dalimi į viršų). Uždenkite indelį ir dėkite į šaldytuvą. Kadangi su svogūnu liečiasi tik avokado žievelė, jis neprisigeria svogūno kvapo.

Alyvuogių aliejus. Ištepkite avokado puselę alyvuogių aliejumi, dėkite į orui nepralaidų indą ir laikykite šaldytuve.

Citrinų sultys. Avokado minkštimą galima suvilgyti citrinų sultimis – jos taip pat stabdo oksidacijos procesą, tad avokadas ilgiau išliks šviežias. Jį taip pat derėtų laikyti orui nepralaidžiame inde šaldytuve.

O gal jūs turite savo metodą? Pasidalinkite komentaruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.