Dažniausiai siūloma palikti avokado puselėje kauliuką. Tačiau, kaip rašo food52.com, tokiu atveju žalia išlieka tik ta avokado dalis, kuri liečiasi su kauliuku – likusi atvira vaisiaus dalis netenka žvilgesio ir gražios spalvos.
Food52.com pateikia tris alternatyvius metodus, kaip laikyti perpjautą avokadą, kad minkštimas nepajuoduotų.
Svogūnas. Į indelio dugną dėkite stambiai supjaustyto raudonojo svogūno, ant jo – perpus perpjautą avokadą (nupjautąja dalimi į viršų). Uždenkite indelį ir dėkite į šaldytuvą. Kadangi su svogūnu liečiasi tik avokado žievelė, jis neprisigeria svogūno kvapo.
Alyvuogių aliejus. Ištepkite avokado puselę alyvuogių aliejumi, dėkite į orui nepralaidų indą ir laikykite šaldytuve.
Citrinų sultys. Avokado minkštimą galima suvilgyti citrinų sultimis – jos taip pat stabdo oksidacijos procesą, tad avokadas ilgiau išliks šviežias. Jį taip pat derėtų laikyti orui nepralaidžiame inde šaldytuve.
O gal jūs turite savo metodą? Pasidalinkite komentaruose.