Kad žiema pakviptų vasara: šaldome žalumynus

Gal kai kam tai jau nebus nauja, bet aš šiemet pirmą kartą išbandžiau kiek kitokiu būdu šaldyti įvairius žalumynus.

Šaldyti galite įvairias žoleles ar jų mišinius.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Šaldyti galite įvairias žoleles ar jų mišinius.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė (jurgittosreceptai.lt)

Jul 14, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 7:38 AM

Reikės:

svogūnų laiškų

česnakų laiškų

krapų

špinatų

tyro alyvuogių aliejaus

druskos (nebūtina)

Viską supjaustome ir dedame į blenderį, įpilame kelis šaukštus aliejaus (arba kiek norite; tai pat galima įberti druskos), ir sumalame iki norimos konsistencijos (galima tik šiek tiek pasmulkinti, galima malti iki tyrės konsistencijos). Sudedame į ledukų formas, užšaldome, tuomet sudedame į dėžutę ar maišelį ir laukiame žiemos, o sulaukus tereiks tiesiog įmesti kubelį žalumynų į sriubą, troškinį, padažą, makaronus ar kt. Skanaus!

P.S. Surašiau tai, ką šaldžiau aš, bet galite maišyti žalumynus pagal savo skonį.

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.