Neišmeskite pomidorų odelių – štai kur jos pravers

Pomidorų mėgėjai paprastai neturi nieko prieš šių raudonskruosčių daržovių odelę. Tiesa, biologine prasme tai vaisiai, tačiau tai nekeičia mūsų požiūrio į juos.

Ruošdami padažus ar sriubą pomidorų odelę nulupate. Kur ją dedate?<br>123rf nuotr.
Ruošdami padažus ar sriubą pomidorų odelę nulupate. Kur ją dedate?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jul 20, 2018, 10:09 AM

Tačiau yra patiekalų, kuriuose pomidorų odelių nesinori – pavyzdžiui, sriuboje ar padaže. Tad pomidorus blanširuojame, o odelę – nulupame.

Veikiausiai tai darydami niekada nesusimąstėte – kur dar galima ją panaudoti? Už mus tai padarė amerikietė Gabriele Hamilton, receptų knygų autorė.

Štai kur ji sunaudoja pomidorų odeles: pirmiausia jas išdžiovina su druska, po to sumala. Taip ji pasigamina ... ne, ne rožinę Himalajų druską, o pomidorais kvepiančią ir vasariškiems patiekalams itin tinkančią druską.

Ji itin tinka pomidorų patiekalams gardinti, o šia druska apibarstyti švieži pomidorai įgauna dar daugiau pomidorų kvapo. Tikrai praverstų tiems, kurie neturi močiutės ar pačių užaugintų pomidorų!

Šviežios salotos, keptas ar virtas kiaušinis, varškės užtepėlė, šalta sriuba, keptos daržovės ar žuvis – patiekalų, kuriems ši druska suteiks pomidorų kvapo, yra daugybė.

Tad laikas į virtuvę įsileisti kitokią druską. Pradedame nuo pomidorų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Blanširuokite ir nulupkite pomidorus, pasverkite odelę – iš keturių vidutinio dydžio pomidorų gausime maždaug 45 g odelių.

Paimkite atitinkamą kiekį druskos (geriau naudoti rupią jūros druską). Odeles paskleiskite ant kepimo popieriaus ir apibarstykite jas druska. Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol odelės susiraukšlės kaip rudeniniai lapai. Nurodytas kiekis sudžius maždaug per 2-3 valandas.

Ataušinkite ir sugrūskite trintuve, kol odelės pavirs milteliais.

Laikykite sandariame indelyje.

Išbandžiusieji šį druskos receptą puolė eksperimentuoti ir su kitais prieskoniais – teigiama, kad lygiai taip galima pasigaminti druskos su bazilikais, česnakais, petražolėmis, aitriąją paprika.

Pabandome ir mes? Pasidalinkite savo patirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.